Design för mesar.Ja det är just det är! eva solo har produkterna som som både är snygga och funktionella till fåglar. Det är dags att börja tänka på fåglarna nu om du inte redan har gjort det.
Holkar bör tas ner och göras ren men kom ihåg att inte använda lösningsmedel när du rengör, utan diska ur med vatten och torka rent bara. Sen får du nog knacka på holken innan du tar ner den, det finns ju fåglar, bl.a vissa mesar och talgoxar, som övervintrar i Sverige och kan bosätta sig i holken.


Fågelfrö kan man köpa lite överallt, allt från matbutiker till bygghandel och det är ett otroligt bra tillskott för fåglar som har svårt att hitta mat. Det är nu dom lägger på sig extra fett för vintern så se till att ha din fröautomat välfylld. Jag brukar köra med solrosfrö, då det är både billigt och mycket bra fetter i det.


Mycket i livet tycker jag handlar om att "ge tillbaka" och det här är ju ett kanon tillfälle, eller hur? På sommaren när man sitter med sin kaffe och lyssnar på fåglarna i soluppgången tänker man knappast på vintern, men nu är det "pay back time" för sommarens njutstunder. Då vet du att fåglarna stannar i området och du får njuta nästa sommar igen.


Du kan köpa dessa snygga fågelmatare och holkar ifrån Danskdesign.nu som har en bra webshop för allt i hemmet. Du hittar mycket inredningsdesign och presenter i shopen också, så du kan ju passa på att kolla in lite julklappar när du är inne.


Bilder: eva solo samt danskdesign.nu


Kollage : Henrick Eriksson

Kommentarer

Daniel sa…
Perfekt julklappsval!
Brunkullan sa…
Stod i lördags i en butik här istan, och fingrade på de där matarna och holkarna.
Fast just nu passar de inte plånboken...

Sen funderade min 15-åring på om det inte blir väldigt varmt i holkarna av massiv plast?
Vore synd om äggen blev hårdkokta;)
Men snygga är de minnsan!

Susanne
Nja ,det är inte plast i själva holken utan porslin.
Porslin är svalt på sommaren och isolerande på vintern, sen finns det hål i botten så fåglarna kan städa ur lite. Så det skall funka för fåglarna med denna holk. / H
Jerpa sa…
Gillade den där runda genomskinliga. Dock så är det väl inte så bra att de kan komma in och skita i maten. Då är talgbollen och de nere till vänster bättre på det viset.
Jag är så sugen på att använda presentkortet vi fick till den fågelmataren. Har iofs inget hus än, men förhoppningsvis snart :)
Kram Sandra
Men Sandra, du kan väl köpa den ifall att?!? den är riktigt snygg! /H
De runda var riktigt snygga. Kanske något att önska sig i julklapp?
Gillar dom på "fot" men priset...!? Vågar knappast ha den ute så fall!
Trevlig helg till dig med!
Ha ha ha ,ja Irene, det är nog kedja och lås som gäller ;-) / H
a-k sa…
Inget för mina måsar det ;-) Fast jag har sett att en granne till min Mamma som har ringen i sin trädgård och det ser jättefint ut.