HEMMA HOS


Hemma hos oss är det färg som gäller. Många tror att insidan av torpet ska vara mer traditionell, vilket det också varit tidigare, men det är tvärt om som du ser.

Vi har ju inga stora utor, så det gäller att utnyttja det vi har. Totalt är huset 66 kvm, då med loftet inräknat. Men det är perfekt storlek för oss båda. Jag har tidigare bara bott stort, men måste säga att jag trivs bättre såhär på mindre yta. Även lägenheten vi hade i Los Angeles var mindre, ungefär 60 kvm. Men som sagt, det räcker gott för oss två.


Gult är ett tydligt inslag här hemma. Spontanitetens, nyfikenhetens, och glädjens färg. 
Det stora ”G”et kommer från Fabriken, en butik i Majorna, som inhandlades för 10 år sedan. Det hade suttit på ett industritak, och var rött. Men nu är det gult som mycket annat här hemma.


Tegelväggarna är tapet från Boråstapeter. Måste säga att jag gillar den skarpt. Den är inte så röd som vissa kan vara, utan mer neutral. Klart att ett stort tjurhuvud skulle få sin plats i köket, ovanför en skylt jag hittade i Los Angeles för nåt år sedan.


Många av de saker som vi har hemma är sånt vi hittar när vi är ute på små turer lite var stans. Som asken med katthuvudet. Kommer inte ihåg vad konstnären hette, men vi hittade den i San Diego på en weekendresa. Stora kristallkulan ”dök upp” när vi strosade runt i secondhandbutik runt Melrose.

Tavlan på väggen är en oljemålning från en god vän, Christin Björk, som har sin studio i Lerum. Hon gör otroliga målningar med djur och människor. 


Hallen är liten och trång, så därför har vi använt dekorationer som tar för sig, men är tajta mot väggen. Klockorna? Till vänster är det Los Angelestid, och till höger Orusttid. 

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer

Gillar skarp eran tapet och det inte bara för att jag är från Borås ;) den ser genuint ut som en riktig tegelvägg. Jag halkade in på bloggen för att jag sökte tips om hur man kan dela en bambu. God Jul och Gott Nytt År//Ylva