Los Angeles USA


Los Angeles


Shopping;

7220 Melrose Avenue, LA. CA 90046
Uppdatering: Tillfälligt stängd


Min nummer ett butik i Los Angeles. Necromance. morbida teman, dödskallar, uppstoppade djur (mycket konstgjort), ringar med ögon, konserverade skelett i burkar och mycket mer. Allt presenterat på ett annorlunda och coolt sätt.

En butik som visar att allt finns i LA.


T.o.m på fasaden så har temat fått följa med....stackars katt...


Tar du en promenad på Melrose så kommer du upptäcka butiken. Den sticker ut med sin färg. Annat att se i området är vintage, skor, sportbutiker och barberare som finns i närheten av butiken.


Så vill du upptäcka nåt annorlunda ska du gå hit. Och butiken är inte som JYSK och Hemtex, den är extremt annorlunda.

.............................................................................................................................................

Gold Bug

34 East Union Street (Kandall Alley) Pasadena CA 91103
Uppdatering: För tillfället endast online


En butik helt i min smak. Udda, spännande, och ibland lite galen och morbid. Den ligger i en gränd, så känner du inte till området eller vet att den finns där så är det enkelt att missa butiken. 
Butiken fungerar också som ett showroom för deras onlinebutik.


Väldigt mycket insekter, konstiga tallrikar, smycken och tavlor....


Här kan du hitta posters, kort, ja massor av coola saker till hemmet.


Som du ser är det bara att botanisera bland udda och roliga saker. Väl värt ett besök när de öppnar igen (de har tillfälligt stängt i butiken)


.............................................................................................................................................

MAT & DRYCK;

YOKO Kitchen 
5484 Wilshire Blvd
Los Angeles, CA 90036

 

Runt hörnet där vi bor ligger en mysig restaurant och Café, YOKO Kitchen. En japansk restaurang med inslag från det Amerikanska köket. 
Inte nog med att maten är fantastisk, miljön gör det till något extra. De här bilderna är från Wilshire, Miracle Mile, men de har även en restaurang nere i DownTown LA.


Handgjort rakt igenom, från allt du äter till vad dom säljer. På väggarna stora målningar som krymper utrymmet så det blir mysigt värre. Inomhus finns det några få bord, men restaurangen har två utomhusserveringar, även de fulla med växter och målningar.


Något som är väldigt populärt här är deras cookies (kakor) som finns i alla dess tänkbara smaker. Något som du bör testa om du kommer till LA och rör dig i Miracle Mile.

Det är ett ställe som har många kunder, och har en skön känsla över sig. Pulsen, dofterna, maten, ja verkligen allt…Jag kan verkligen tipsa om deras ”Plates”, som denna ”Chicken Plate” där du får galet god kyckling, 6 makirullar och en rejäl sallad med nån dressing. (vet inte vad det är men den är väldigt god).

Det var ett tips för dig som besöker Miracle Mile (museumområdet). 

www.yokokitchen.com


Bilder: Henrick Eriksson-Bland

…………………………………………………………………………


El Gran Burrito

4716 Santa Monica Blv, CA 90029Min nummer 1 i LA. När jag firade 45 år fick jag välja vilken restaurang jag ville i hela LA eller Palm Springs, och jag valde El Gran Burrito, 4 tacos för 4$, och en rejäl Horchata till det.

Här snackar vi tackos. Och deras Horchata (baserat på rismjölk och kanel) är helt fantastisk.


Miljön är inte sexig över huvudtaget, men genuint bra. Ligger efter en trafikerad väg men har egen parkering på baksidan. 
Charmen ligger i att maten är bra, personalen vass men med humor (älskar jag). Familjer, arbetare, och alla samhällsklasser knatar in för en bra bit snabbmat.
Rekommenderas varmt om du besöker LA och har bil eller är i området.

.............................................................................................................................................

Krispy Kreme Doughnuts

Flertalet bagerier runtom i LA


Det här är ett måste för dig som gillar donuts. Det är min man, Scott, som du ser på bilden, och jag lovar dig att han är lycklig för vi är på Krispy Kreme Doughnuts.

Gammalt företag som har en otroligt bra service. De tar han om dig från att du kliver in i butiken. Är kön lång? De delar ut donuts medan du väntar. Och alltid med ett leende. 


Vad du ska hålla koll på är en skylt de har i sina fönster. En neonskylt som lyser upp ”Hot now” när det är helt nybakta donuts. Då är det bara att stanna. Så enkelt är det. De har även små donutskulor som görs av de utstansade hålen i de andra bakverken. De är goda och perfekta att ta med sig i bilen.


Det svåra är att välja sorter, för det finns massor, och då menar jag massor. Men det bästa är att säga till om du gillar en speciell sort, smak eller om du vill ha glacerad (glazed) ”vanlig” (neutral) eller socker (powdered).

Kom bar aihåg att vart du än går och köper donuts så är våra syltmunkar annorlunda. I USA används jello istället, så beställer du en jordgubbsmunk eller liknande så får du den med en gelé. Skitäckligt tycker jag, men smaken är som baken. 

.............................................................................................................................................

Perch takbar

448S Hill St, downtown LA, 90013 CA


Perch är ett avslappnat, coolt, och mysigt ställe i fransk stil. Ligger nere i Downtown LA, på 16:e våningen på en äldre byggnad. Ska säga att restaurang ligger på 15:e våningen.

Bild: Perch

De kör DJ eller band på kvällarna, viket skapar en skön puls. 
Drinkarna är rejäla och väldigt välgjorda. Ett tips är deras Moijito, som verkligen är värd varje dollar.


Du ser över hela stan från takterrassen, så jag skulle skippa maten och bara ta drinkar på takterrassen. Men det är ju jag det, ha ha ha.

.............................................................................................................................................

Pink´s hotdogs

709 N La Brea Ave. CA 90038 (korsningen Melrose Avenue)


En upplevelse av den annorlunda typen. Korvrestaurangen som funnits sedan 1940-talet, och som serverar korv helt enkelt. Men i olika variationer och i rejäla portioner. 

Besöker du Pink´s så bör du inte ha ätit före, eller dagarna före heller för den delen, för du kommer hamna i matkoma. Och du vill äta upp, för det är så galet gott.


Förbered dig på lång kö ute på gatan, oavsett tidpunkt. De har öppet till 02:00 så det är ett ställe att avsluta nattens äventyr på, men som sagt, räkna med kö.

Här äter alla. Hollywoodkändisar till gatusoparen, och det är en härlig mix. Personalen är snabb som attans, helt underbara och en suverän service. 


Det här är varmkorv med bacon, jalapéno och ost, och varmkorv med bacon och guacamole. Längs bort strips med en liten touch av ost... De ligger på en vanlig bricka, så du kan föreställa dig storleken på dessa. (Eller jämför med solglasögonen på bordet)

.............................................................................................................................................

Afters Ice cream

1265 E Green St, 91106 Pasadena, CA

Om du tror du käkat glass förut så har du fel. Då har du inte varit på Afters. Den som ligger i Pasadena är min favorit. Den är också den första. En ombyggd mack som går i svart och vitt. Enkelt och snyggt. Men glassen är annat än färglös!


”Cookie monster” i donut är min favorit. Så mycket socker så hjärtat rusar och ögonen står ut, men gott är det!


Några få sittplatser, that´s it! Men edet är alltid folk här. Alltid en liten kö som ringlar upp till den lilla luckan.
För att enkelt hitta hit så ligger det mellan Foothill Fwy (freeway) och Orange Grove Blvd i Pasadena.

Bild: Afters


.............................................................................................................................................

King Taco

Det finns 22 restauranger runtom i LA och de håller ungefär samma standard.Om du inte vill käka tacos, burritos m.m på gatan (vilket jag föredrar) så ska du välja King Taco. Här får du riktigt bra mat och Mexicanskt. Jämfört med TacoBell och Del Taco som jag personligen tycker är dålig kvalitet på något som är baserat på enkla och bra ingredienser.


Deras bifftacos är suveräna, men det folk kommer långväga ifrån är den röda såsen, som är gjord på hemligt recept. Helt suverän smak, men stark. Beställer du tacos, ta med en röd sås för att testa. Vi köper oftast med oss sås hem, för den är god till allt..............................................................................................................................................Sevärt;.............................................................................................................................................................


.............................................................................................................................................................Kommentarer