OM


Ja det var ju det där med ”OM” mig, om mitt liv, om mitt arbete... Här kommer det!
Dessutom tänkte jag att du ska få lite udda kuriosa på slutet av inlägget...

49 år, född och uppväxt i Dalarna.
Japp, jag är Dalmas i botten. Det har har varit många flyttar, men mitt hjärta har alltid varit Dalarna, som jag också har mitt namn ifrån, precis som den här bloggen....Kråk. Ja jag heter faktiskt Kråk Henrick, precis som min farfar Kråk Evert, och gammelfarfar Kråk Anders.

Jag är gift med min man Scott, som kommer från Los Angeles, (därav mina guider), och vi bor på Orust på Västkusten.

Arbetat för H&M i 11 år, med allt från att rita jeans, till att stå butik, till att köpa in accessoarer. Avslutade H&M med att utbilda personal i Österrike och sedan flytta tillbaka till Sverieg. Där blev det SOLO i Göteborg under många år. Marknad och eventansvarig, tillsammans med inköp och som Stf butikschef.

Efter det Rörstrand/Iittala i 10 år med allt från utbilda merchandisers/dekoratörer till att vara säljare, bygga hemsidor, och bygga mässmontrar. När det räckte så blev jag egen, där jag arbetade med allt från social media till inredningsprojekt. Min första kund var författaren och skådespelaren Dolph Lundgren, ett rejält och stort uppdrag som var starten på karriär som egen företagare.

Jag har haft äran att arbeta med massor av härliga människor och företag under åren, vilket du kan läsa om på min hemsida www.moltazdesign.se

Roligast måste ändå Bingolotto, Superskaparna och VOLVO Lastvagnar vara. När man får göra det man är bäst på, hitta lösningar och vara galet kreativ...Redan 2015 startades en butik, moltazdesignshop, vilket fick stor uppmärksamhet i media och i bloggvärlden. Samtidigt arbetade jag med allt från social media till homestyling och inredningsuppdrag. Japp, det har varit fullt ös sedan dag ett.

2017 var året då allt hände. Jag vann TV programmet Superskaparna i Sjuan (TV4), jag blev Årets företagare på Orust, och även Årets Orustbo 2017.

December 2018 sålde jag butiken till Elma Group på Almö, Tjörn. endast butiken, moltazdesignshop,  men inte namnet moltazdesign.

På den vägen är det.......och så var det det där med udda kuriosa....

Jag är modell för en serie bilder (naket) som visas över hela världen i en utställning som heter ”Arrested Movement”, vilket också ges ut i en bok 2020...Fotat i London 2019 av kanadensaren Anthony Manieri.

 


- Jag var mönstermodell för alla herrkalsonger på H&M, så de gjordes efter mig....
- jag startade ”musik i butik” med en kollega på H&M...japp, musik fanns inte innan, det var bara radio....


Kommentarer