Grattis, jag gjorde det i lila och rosa.


Jag fyller år idag. Jag vet att jag är ett aprilskämt, har hört det sedan barnsben.

Igår när jag satt och funderade på vad jag skulle göra med tårtan så tänkte jag att jag ska ta en färg som jag absolut inte brukar ta till mig. Lavendel och rosa.

Det är en kardemummabotten med vanilj och aprikos. Jag hade inte tillräckligt med varken florsocker eller grädde här hemma i stugan så jag fick ta det som jag hade, vilket blev glasyrtopp med grädde på sidorna, lavendellila såklart.


De små spritsrosorna fick jag göra av varm glasyr och sedan torka för att få lite färg. 

Nu ska jag hoppa in i duschen (så snart varmvattnet kommer tillbaka), slänga i en tvättmaskin, den har jag bara en sak kvar. Tårtan ska dekoreras med washiflaggor i lavendel och rosa. Jag vet att det kanske inte är en tårta som man förväntar sig av en 42-årig man, men varför ha en trist prinsesstårta i grönt när man kan ha en lavendellila med rosa blommor?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Lisa sa…
Stort GRATTIS på födelsedagen, ha en fin dag.
Kram Lisa
Anonym sa…
Så fiiiin !!va duktig du är....bagare nästa eller?☀
Anonym sa…
GRATTIS! Hoppas du får en underbar dag! Tårtan ser ju supergod ut! /Isabel
Grattis på födelsedagen! Helt underbar tårta, ingen vill ha trist prinsesstårta ;) /Miriam
basichus sa…
Stor Grattis: Gefeliciteerd som vi säger i Nederländerna :) Vilken tårta : Har du gjort den själv???
Ha en bra födelsedag.
Marion
Therése S sa…
Stort grattis på din dag.
// Tess S.