Ensamhet skapar baklust


Jag är ensam över påsk, det är verkligen inte ett dugg kul kan jag säga. Visserligen självvalt, men ändå. Långfredagen var nog en av de tråkigaste och jobbigaste dagarna hittills i år, men det är som en vän skrev på facebook, "det är ju vad man gör det till". Så rätt. Jag har arbetat alldeles för mycket under en period och kroppen har sagt ifrån rejält, vilket gjorde att jag valde att förpuppa mig lite. Nu är jag påväg tillbaka.

Jag bakade (för det ger mig energi). Jag bakar alltid när jag känner mig lite ensam och har tristess i kroppen. Igår bakade jag matbröd och muffins, och idag kardemummakakor så det står högt och lågt här i stugan. Jag är nu inne på min tredje kaka, som bara ska sätta sig det sista i ugnen. Jag har ju märkt att jag blivit betydligt mer ensam här ute i stugan, sedan jag flyttade från stan, och kanske är det självvalt det också, hur som så trivs jag ju ju helt vansinnigt bra i kråks stuga. Det har ju också blivit grunden till att jag lagar mer mat, bakar och röjer i trädgården. Bra på sätt och vis.


De sista äggen gick nyss till en kaka som jag ska göra till min födelsedagstårta, jag fyller år på måndag, vilket jag tänkte fira lite här i stugan. Jag har bestämt mig för att det ska bli en kardemummatårta med lavendel och hallon. Men det blir nog en liten rackare tror jag.

Hur den tårtan blir, återstår att se, den sitter än så länge bara i skallen. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag baka en hel del den här påsken. Ha en fin påskafton!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Unknown sa…
Jag känner igen det där - har också jobbat mycket en tid nu och väljer därför mer delikat vad jag ska göra. Att min väninna kommer ikväll och får räkpasta serverat är självvalt - resterande av påsken och även fredagen var bara mina.

Jag ska imorgon alldeles själv besöka konsthallen och en separat utställning här i stan - bor ju i lilla Landskrona och nu börjar vår konstrunda. Jag ska sedan baka och sy något som jag mår gott av - precis som att hålla på med växter.

Ha en skön påsk och hoppas att det smakar.

Med vänlig hälsning
Katarina Hagerberg..
Jag sitter i precis samma situation. Hjärnan var nära att kortsluta i förra veckan, så nu när maken är bortrest på jobb passar jag på att vila upp mig ordentligt, själv. Det blir inget påskfirande här heller. Jag blir också kreativ i sådana här stunder, men jag målar och pysslar, det är något väldigt lugnande och meditativt över det!

Glad Påsk, och grattis i förskott!
Anonym sa…
Glad PÅSK,
JAg är inte så mycket för sött men jag fick inspiration av att läsa ditt inlägg. Jag hade ett paket med tunnbröd hemma. Penslade dem med olivolja och strödde lite havssalt på och sen in i ugnen 5-7 min tills de blir lite vackert bruna.Bryt dem sen i bitar när de svalnat.Gott som snacks till det vita vinet. Testade också med en klick Creme Fraich och lite kaviar på....MUMS!! TA hand om dig och njut av stillheten även om det är svårt. Jag vet vad det innebär;)) PÅSK-kram Kathryn