Dagens lunchtips - Vegetarisk kålgryta


Idag ska du få något enkelt och vegetariskt, som kontrast mot all påskmat. En het kålgryta som serveras med quinoa och ädelost.

2 personer

1/4 kålhuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 färska champinjoner
1 kvist rosmarin
1 röd chilifrukt
1/2 tsk chili
peppar
salt

Serveras med Quinoa och lite ädelost.

Stek på allt i en het panna tillsammans med 2 msk olivolja. När det fått en fin färg, så ställ det åt sidan och koka quinoa. Servera! 


Den här kålgrytan kan man använda som bas till det mesta. Jag brukar äta den till allt från kryddig korv till köttfärsbiffar med fetaost. Lovar det är en riktig höjdare.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Ja, det är jättegott. Har aldrig testat med rosmarin men det ska jag testa nu. Bruksr ersätta kolhydraterna med kål. Testa att ha i soya. /Jacobina
Mums det ska provas :)