Passion

 
Vid det här laget så tror du nog att jag inte gör annat än bakar muffins och fixar här hemma. Visserligen gör jag det också när jag inte arbetar. Just nu sitter jag med webbutiken, trendföreläsning och 2 inredningsjobb och en artikel som ska vara klart nästa vecka. Men nog om det, här kommer ett recept på en muffins som jag testade att baka.
 
Du som följer mig på facebook också såg igår vad som hände med första baket. Men nu är det annat ljud i skällan. Muffins med hallon och passionsfrukt. Och jag måste säga att de blev rent ut sagt fantastiska.
 
Gör muffinssmeten efter det här receptet, men ta bort kakao, farinsocker och släng i 1/2 dl mjöl istället.
 
När du hällt upp smeten i formarna, lägg i en klick med hemmagjord, eller bra sort av hallonsylt, och grädda dom sedan i ugn på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
 
Glasyren gör jag på florsocker, vatten, några droppar lime och 1/2 passionsfrukt. När glasyren är som en gröt så lägger du på den på dina muffins och klämmer sedan ut passionsfruktskärnor över. Låt stelna. Det här är löjligt gott, och jag tror att om man skulle spritsa ner lite vaniljkräm innan man lägger på glasyren så skulle det bli himmelskt. Men någon måtta får det ju vara, eller hur?
 
Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Mums! Spara en åt mig så tittar jag förbi i morgon ;)