Muffins med tranbär och mandel

 
Att testa och hitta på lite nya recept och blandningar är ju riktigt kul, speciellt om det blir bra vill säga. Idag bakade jag chokladmuffins med mandel och tranbär. En riktigt bra kombination med chokladen. Blir nästan mer en bakelse än en muffins.
 
Grundreceptet på muffins är samma som jag gjorde häromdagen, receptet httar du här>>, och sedan har fyllning och lite annat uppdaterats.

 
Uppdateringen blev;
 
Skär av toppen på en muffins, strax ovanför formen. Ta ur lite av innehållet och lägg i en sked trabärssylt *, och lägg sedan på chokladkräm som du formar som den avskurna "toppen".  Chokladkrämen gör du genom att ta 2 dl grädde och 300 gr mörk choklad. Hetta upp gädden (inte koka) sen i med hackade chokladen, In i kylskåp. Vispa upp när den kallnat och blanda i lite chokladkross.
 
Kavla ut mandelmassa/marsipan och lägg över som ett lock. Pensla lite snabb med hett vatten på mandelmassan/marsipanen och doppa i mandelspån. Hacka torkade tranbär och lägg över.
 
Gött, gött!!
 
 
Bilder/recept: Henrick Eriksson
 
* Tranbärssylt kan vara lite svårt att hitta, men ett bra tips är att ta en påse torkade tranbär ca 150 gr, 4 msk socker och 4 dl vatten och låta det sjuda i ca 15 minuter, då får du en egen sylt.

Kommentarer

Livsnjutaren sa…
Som jag sagt tidigare: du är en riktig konditor! Så gott det ser ut! Hoppas du och de dina har haft en fin Allhelgonahelg. Mvh P