Om det är seriöst eller finns en baktanke?

 
Jag hade i ett tidigare inlägg ett tillfälle för dig som bloggare, och för dig som läsare, att lägga upp din blogg för att visa upp dig hos mig. Jag har fått kommentarer, mail och två sms, med frågan om det här är seriöst?  Vad är min vinning i det hela?
 
Jag blir faktiskt jäkligt stött av att få mail om det. Är det så fel att man vill hjälpa fram andra utan baktanke eller egen vinning? Jag har själv startat en gång i tiden och "jagat" läsare av olika orsaker och dessutom letat bloggar som har det jag söker när jag letar eller vill ha inspiration. Det är väl bara bra om vi kan stötta varandra och ge inspiration och nya ideér? Eller?
 
Det är du som läsare som får mig att tycka det är kul att blogga och det är en glädje varje dag att få lägga ut ett inlägg som jag vet att du tar del av. Oavsett om det är ett inlägg om trend, trädgården eller ett recept.
 
En del bloggare (inom alla kategorier) ser andra bloggar som en form av konkurrenter av någon orsak, varför då? Jag anser att det inte finns konkurrenter, bara komplement, oavsett vilken branch du är i. Att höja "statusen" på bloggandet är en viktig del för alla som bloggar. Några av mina fantastiska vänner är bloggare, som jag träffat på mässor, forum och liknande. Har någon många läsare så gläds jag med denne då jag vet hur mycket jobb som ligger bakom.
 
Visst bloggar många för att det är kul och gillar dela med sig, det gör jag i stor del, men även för att kunna försörja sig på bloggandet och de sidospår som kommer upp.
 
För mig är det en del av mitt yrkesliv och livsstil, vilket jag trivs väldigt bra med.
 
Jag söker inte länkar, skickar reklam eller annat genom att ge chansen till att visa upp sin blogg, liten som stor, utan gör det med fullt hjärta till alla. Programmet som används är ett insticksprogram som inte skickar reklam eller liknande. Jag kräver inga länkar, kräver inga små annonser till min blogg eller något som ger tillbaka läsare till Kråks stuga. Vid minsta tvekan så ber jag dig inte lägga till din blogg på listan. Det är inte för att skapa trafik till mig själv, men jag har många läsare som kanske hittar en till blogg som intresserar, jag gör det för jag vill och jag hade förhoppningen om att inte behöva förklara varför jag skapade listan.

Är det så jäkla fel att göra något som gynnar någon annan utan att ta vinning själv?

Tack för att du läser min blogg, och tycker till, jag uppskattar dig mer än du tror! Nu önskar jag dig en riktigt fin fredag och en superskön helg, med eller utan snö!

Inlägget kan du se här>>

Kommentarer

Sarah sa…
Helt rätt, hela bloggsfären var ju till en början (och jag tycker att det ska förbli så) väldigt vänlig, hjälpsam och öppen. Jag tycker att det du gjorde var bra och jag hoppas att fler tar efter!

Trevlig helg!
La aldrig upp min egen blogg men tyckte din idé var toppen! Fortsätt i samma anda och bry dig inte om sura kommentarer, det finns o kommer alltid finnas folk som vill förstöra för andra.
Lisa sa…
Jag tycker det är väldigt bra av dig att göra som du gjorde. Vi är många som läser din otroligt fina blogg och det är, som du säger ett jättebra sätt att få visa sin egen, mindre blogg. Men framför allt..så kul att hitta nya bloggar.
Tack, du är guld...
Monica sa…
Halloj !!
Såklart jättebra gjort av dig att fixa listan !!
Jag har haft två bloggar faktiskt i flera år, som avslutades för ett par år sedan och jag började följa bloggvärlden för ung. 5-6 år sedan. Jag ser en ganska stor förändring i bloggvärlden bara på dessa år. Både bra o dåliga faktiskt. Det som är bra är att bloggandet nuförtiden öppnar flera stora dörrar för många och har samtidigt blivit ett bra arbetsredskap inom många områden. Det som är dåligt är att många HELT fELAKTIGT vädrar snabba,lätta pengar och kändisskap med liten arbetsinsats och dålig eller ingen kunskap och kvalitet. Att driva en blogg innebär MYCKET JOBB , oavsett om den är liten,stor,okänd eller känd. Det kan vara en oerhört krävande hobby eller ett krävande arbete. Många människor är ju väldigt rädda för kunkurrens, eftersom de inte förstår, precis som du skriver att detta ju bara höjer prestationsplankan,kvaliteten breddar utbudet och därför alltid är positivt för alla. Bara fusk och ful och elak konkurrens är ju negativ, men denna brukar alltid utdagas förr eller senare och de flesta fula fiskar faller sedan i sina egna nät.
Tack för en trevlig och bra blogg som upplevs som rak,äkta och professionell !!
Kram,
Monica i Rom
Emelie sa…
Så synd att folk är misstänksamma mot vänlighet och hjälpsamhet! Håller med dig i det du skriver om att andra bloggare inte är konkurrenter utan komplement, inpriratörer och sporrar. Att tänka tanken att du skulle haft någon baktanke med länkinlägget, skulle aldrig falla mig in! Trevlig helg
susanna palovaara sa…
Håller med tidigare talare(skrivare om det ska vara riktigt;)
Ju större hjärta man har,desto mer avundsjuka & misstro från andra.som inte är likasinnade.tyvärr.
Jag tampas ofta med människor som säger att jag är`` för snäll`` .
Medmänniskor! Om det inte fanns hjälpsamma.kärleksfulla medmänniskor så undrar jag då hur världen skulle se ut utan oss.
Det man ger från hjärtat kommer tillbaka från hjärtan.
Det är en styrka att inte´´ta åt sig`. Bli sårad.
Jag hänger med på din blogg& tycker om det jag läser.
Du inspirerar mig .
Det tackar jag&bockar för.
En tanke full av kärlek&tacksamhet sänder jag till dig
MVH/Sanna
Jag tycker det är jättebra när Du bjuder in andra bloggare att få synas på Din sida, en generös gest. Hur kan man få det till att Du gör det för egen vinning är för mig en gåta.Som ny bloggare är det inte lätt att få läsare och det är väl det man vill med en blogg att få dela med sig av sina inlägg till andra som är intresserade av samma sak och ta del av andras inlägg. Jag tror tyvärr att mycket bottnar i den Svenska avundsjukan (för den finns verkligen) och det är ju så synd att vi ska vara missunsamma mot varandra istället för hjälpsamma.
Fortsätt med det Du gör för det gör Du bra och jag uppskattar din blogg jättemycket.
Ha en riktigt skön helg!
Madde
Anna sa…
Jisses, har allas våran ovän Jante varit i farten. Det Kalle säger om Pelle säger mer om Kalle än om Pelle, så dessa misstänkta släktingar till Jante brukar prata bort sig själva. Om man ens undrar vad andra har i vinning på att göra en god sak, borde man skämmas och peka på sig själv istället. Är själv blåögd och godtrogen, vill gärna hjälpa och tror att världen har samma önskan..men blir tyvärr bevisad motsatsen då och då.
Har precis lagt till Din blogg till min favvis och gillar den skarpt, så jag får passa på att TACKA för god inspiration!!!
Jag var precis på väg att säga exakt vad Madde (från Bland blommor och buskar) sa... hon summerar det väldigt bra... jag kan bara buga och tacka för detta ypperliga och genuina tillfälle... Tack!!!
Peter
Anonym sa…
Hej Jag heter Rose o har ingen blogg men läser din då jag tycker du har många bra tips o fina bilder ..Uppskattar den tid du tar o skriva o ge ut dina tankar.

Bry dig inte om den som klagar .

Du e så bra. o har en fin blogg o fint hus.
Kram
Rose
Mammatilltre sa…
Att hitta till dig idag gjorde mig lycklig. Så mycket rofullt vackert att bara låta strömma in i mig. Ger mig kraft och mod. Tack!
Vill bara säga TACK för en super bra blogg. Där finns inredning, mat och bak, super! Måste bara säga att ditt hem är vackert som en dröm, grattis till de!
Detta med att lägga till andra bloggar en bra ide. Varför andra skulle tycka illa om det eller ha illasinnande åsikter om vad du gör på din blogg är mycket trist.
Om man nu tycker att en blogg inte är bra eller nåt ditåt, varför slutar man inte att läsa den då?
Det är din blogg och jag tycker du ska fortsätta göra det som känns bäst för dig.
Ha en bra helg!
Kram