Hösttårta med choklad och apelsin

 
Igår var det tårta som gällde i Kråks stuga. Varför? För att det behövdes något gott efter en hel helg med regn, och sen av en annan orsak som jag tar den 28:e.
 
Tårtan har flera olika lager, var av ett är köpt, och det är marängbotten. Orkade inte baka den helt enkelt. Sedan är det varvat med marsansås och cointreuapelsinklyftor (långt ord). På toppen några apelsinklyftor och chokladlöv.
 
Jag bakade chokladsockerkakan efter det här receptet men la till ett ägg då det är en tårtbotten.

 
Apelsinklyftor skars ur från söta apelsiner och får sedan ligga och dra i 30 min i Cointreau likör. Chokladlöven har jag gjort med hjälp av riktiga löv, som penslats med choklad för att sedan kylas ner. När chokladen kallnat tar man bort lövet och man har ett löv i choklad kvar.

 
Jag hade inget på toppen, tycte inte det behövdes med allt gott som är i. Eller vad tycker du? Måste en tårta ha glasyr eller grädde på sig? Blir det bara en kaka då?
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Monica sa…
Oh,my....vad gott !!
Jag som bara älskar choklad o apelsin OCH maräng måste ju testa denna !!
Tack för tipset o härliga bilder.
och nej, tårtor måste inte ha glasyr eller grädde, tycker jag i alla fall.
Önskar dig en trevlig måndag !!
Monica i Rom
Frida sa…
Åh, det där såg ju hur gott som helst ut! Apelsin och choklad är ju så gott ihop, och så maräng till det, mums!
Ser smaskigt god ut!! Choklad, maräng och apelsin - vilken 'trippelkombo'' :-) Och så fint med chokladlöven.
Livsnjutaren sa…
Cointreauapelsinklyftor! Mmmm... Vilken duktig konditor du är! Undrar vad som sker den 28:e?;-) Finfina bilder - som vanligt./P PS. Tack för att jag kunde lägga upp min blogg i ett tidigare inlägg här, ser på statistiken att ganska många finner vägen härifrån till mig nu...så TACK!
Ser ut och låter gott! Choklad är en favorit och inte blir det sämre med apelsin till.
Ville egentligen bara titta in och säga att jag gillar dig blogg :)
Anonym sa…
Hello,
Men vilken smarrig tårta/kaka. Älskar choklad och apelsin tillsammans;)
Måste göra dina fina chokladlöv i helgen....tack för tipset!
Soliga hälsningar
Kathryn