Den förändras hela tiden. Sopkorgen med graffiti.

 
Långt innan jag flyttade från innerstaden i Göteborg så sattes det ut en "sopkorg" i Vasaparken, strax utanför där jag bodde. Den var grön från början, sån där kommunalgrön, så den skulle smälta in bra i parken.
 
Det gick bara någon vecka så började den få färg på sig. Du som följt mig ett tag har ju sett att jag gillar graffiti när den är välgjord och inte sitter på spårvagnar och annat, där den inte hör hemma.

 
Den byter utseende hela tiden, men alltid glad i färgerna. På något sätt har den blivit ett konstverk som står där i den lugna och gröna parken. Jag blir glad när jag ser den.

 
Alla sidor är packade med färger. Visst finns det någon som kluddar runt med en tuschpenna också, men det är snart övermålat skulle jag tro. Den här sopkorgen håller rent i resten av parken, både på skräp och på annan graffiti. Vad tycker du?
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Håller med dig. Mer graffiti åt folket:) Häftigt & snyggt på ngt som annars förfular. Men inget allmänt klotter, alltså.
Livsnjutaren sa…
Hejsan Henrick! Jag är nog lite delad i ämnet graffiti. Som här på den där soppåsegrejen i parken är det kul, lite konst med glimten i ögat, något att småle åt när man passerar,ibland t o m värsta konstverken! Men när det klottras på husfasader, i trappuppgångar och dylikt,då blir jag bara ledsen och ibland också förbannad. Men smaken är som baken, en sak är i alla fall säker, graffiti får oss till att reagera, att stanna upp, och det är väl det som är meningen. Ha en fortsatt trevlig torsdag! / P. Och tack för en fin och trevlig blogg, är så kul att gå in här för man vet aldrig vad som väntar, den är så oförutsägbar.:-)
Monica sa…
Älskar graffiti !!
klotter är ju just klotter o har inget med graffiti att göra.Stora konstnärer har ju börjat såhär , så varför inte ?! Folk demonstrerar ju hej vilt ( i alla fall här där jag bor ) för att få uttrycka sig, vilket jag tycker är oerhört störande , mitt i vardagen , eftersom de stänger av halva stan o det kan bli direkt livsfarligt att röra sig i närheten. Men där är det no problems att få göra sin röst hörd . Varför ska då inte konstnärer få göra det ?!
Monica i Rom
me and alice sa…
Den är helt underbar!
Här är en till som älskar allt vad graffiti heter och har nu en son som inte gör annat än övar här hemma på tags och allt vad det heter.(det går åt mycket papper och skissblock nu, hehe)
/Susanne