Trädgårdssöndag - En enkel gåva


Just nu så spirar det verkligen i trädgårdar och rabatter. Varför inte ta med sig lite lökar till en vän eller som present? Jag grävde upp lite påskliljor ur trädgården och tog med till en fest.


Blanda jord och sand i en väldränerad kruka, sätt i lökarna och täck med jord, på med lite mossa ( så det håller fukten) och sätt dit en kvist som stöd för lökblasten. Enkelt och fint att ha på balkongen eller på trappan.


En enkel och rolig present. I det här fallet var det påskliljor av äldre sort. Dom blir inte så höga, men är otroligt fina och har en enorm doft. De nyare hybriderna tycker jag är ok. Men de är ofta så hårt framdragna så de mister sin doft och skönhet.

Det är med blommor som med allt annat - det ska gå så himla fort hela tiden... När det kommer till trädgård tycker jag väntan är en del av spänningen och en del av skönheten i en växt. Alla stadier har sin skönhet. Hur många gånger har man inte gått förbi dammen för att kolla om näckrosorna slagit ut över natten. En väntan som belönas.

Ha en fin trädgårdssändag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Frida sa…
Vore kul att få komma och kika i din trädgård nångång ;) Hint hint! Ha en skön söndag.
@Frida - ni får komma ut i sommar, vore jättekul
Vilket bra tips! Och muggen i förra inlägget är så snygg!
Kram Jenny