Vilka färger blir det i år?


Jag har inte funderat så mycket på det tills idag. Vilka färger granen skall få i år. På något sätt vill jag ju ha en traditionell julgran i rött och med polkagrisar. Men i år känns det verkligen som om jag skulle vilja ha guld, silver och vitt.

Det finns en dröm julkula som jag såg för många år sedan. Det var en kula från Chanel. Svart i botten och med högblank svart CC och så fanns även en med emblemet i guld. Varför köpte jag inte ett gäng då? Jag kunde ju sålt huset och köpt 12 stycken.

Vi har en enorm julgran som sätts upp varje år. Vi kör med nylon gran då jag tar med den i mitt miljötänk. Visst att nylon inte är det bästa med denna granen har varit med i över 10 år och forfarande lika fin. Många komuner har ju börjat med granåtervinning, likaså vissa byggvaruhus, vilket jag tycker är strålande. För så många granar som bara används så kort tid och oftast bara slängs är ju lite skrämmande. Perfekt om de går i återvinning till papper eller bränsle.

Tillbaka till färgerna.

Nu har ju min sambo hälften att säga i detta fallet, men jag måste ju lobba för att få en lugnt och snyggt utseende.

Vilka färger har du i år och byter du färg och tema vaje år?

Bild : Henrick Eriksson

Kommentarer

I år går temat i vitt och silver, längtar så efter ljuset redan:)
Dufvans inredning & design
Brunkullan sa…
Jag har varit (ok..ÄR!) hemsk när det kommer till granar och dess klädsel!
Om du nu orkar läsa, så ska jag berätta...!

Jag har ju en idé i huvudet, och vill gärna följa den. Kan tänka på årets gran i månader!!

När äldste sonen var nyfödd, till ca 5 års ålder fick jag hållas...

Jag har gått igenom alla faser..Rött/guld, vittvittvitt, gammeldags pappkulor med motiv och halmpynt, silver/kornblått, multifärgat, bara silver, silver/vitt osv..

Nåde den som la sig i, och nåde den som hjälpte till att klä den...Min stackars sambo höll sig undan så gott det gick..

Varje jul har jag köpt ett varsitt nytt pynt till killarna att hänga i granen. Första åren med lite "barntema" och nu på senare år är de oftast mycket mer klassiska. Handblåsta kulor eller glaspynt. Jag har märkt dem med namn och år, och tanken är att de ska ta med sig pyntet den dagen de flyttar och bildar egen familj, som ett minne...(HA!! Som om deras blivande partner kommer låta allt det där krimskramset hänga i granen..;)).

Jag kunde första åren som mamma klä granen helt själv och frid och fröjd och änglar på jorden och vips så stod granen där klädd under natten mot julafton.

På morgonen stod äldste sonen med tindrande ögon och var så stolt över "tomten" som klätt granen så fint på natten!:)

Sen blev sonen ca 5 år..Då brakade hela helvetet lös...

Dagispyntet skulle upp till varje pris..!!!!!

Som en riktig "anti-barn-som-klär-granen-grinchen" hade jag råångest över smällkarameller i gigantiska mått och tillplattade änglar med lila glitter gjorda av tårtpapper.

Men sonen var glad, och det var tydligen det som räknades.....talade sambon och min mamma om för mig med myndig röst....;)

Hade jag tur, kunde jag locka med att smällkaramellerna passade bättre i barnkammaren..hehe...och ibland funkade en muta..
Hjälpte inget av detta, kunde jag i alla fall flytta om pyntet när sonen somnat...*fy på mig!*

Son nr:2 kom när äldste var 7 år. På kort tid hade jag två som rev och slet i pyntet och vill hänga sjuttioelva kulor på samma gren.

Jag har numer givit upp. De är i år 16 och 9 år...

Killarna får hänga upp vad de vill i granen.
Eller...inte VAD de vill...Eller OK! Jag talar om för dem ungefär vad som ska hänga var, men de får hänga det mesta själv...Med lite hjälp...;)

Åsså måste jag erkänna säga att julen är mycket trevligare nu, när killarna klär granen. Den blir hemtrevlig. Trots att den ofta har det mesta av pyntet på ena sidan så den lutar, och att det ibland hänger lite för mycket på en och samma gren..:)

Och i hemlighet drömmer jag fortfarande om den där perfekta granen jag ska ha när killarna flyttat...
Fast då kommer väl ett koppel barn-barn hit med sina smällkarameller......;D

Susanne
Brunkullan sa…
Haha..ja tack då!..Alltid glad att man gör någon glad:D

Och du! Tänk på mig kvällen före julafton. Det är då vi klär julgranen. Rena rama löjliga familjen;)

Susanne
Bull farmor sa…
Min gran ser ut som vanligt....plastgran (vacker faktiskt..) röda och guldfärgade kulor, och så några änglar!!!!! Sen måste tre saker upp som mina kära söner gjort då de var små..... annars blir det ingen jul!!!!
M/S Design sa…
Har stridit i flera år för att få ha med kulor i fattigmanssilver och vitt pynt men i år ger jag upp, så i år blir det röda kulor och gröna rosetter.
Mariana
TJA,,,,om du tittar ut blir det nog
VITT VITT VITT :)
Håkan
Hei...
Tror vår Furu blir med hvit papir julepynt....
Tenkte å lage hvite popcornranker :)
LYKKE TIL
tina sa…
Vilken härlig blogg du har!
I år blir det nog silver vitt och svart i granen, samma som några år tillbaks!Har rensat ut ganska mycket som man haft genom åren, dock finns några små saker kvar sen barnen var små...lite nostalgi=)

tina
Här blir det samma vita jul som jag haft i några år nu. Har genom åren gått igenom varianter med rött, guld, rosetter (jodå), smällkarameller, glitter och girlanger så vitt it is!