Mumin 65 år, utställningen av Frida Wanselius.


Utställningen utav Mumin 65 år gillade jag skarpt. Riktigt bra gjord utav Frida Wanselius ( inredare på bl.a roomservice). Otroliga detaljer och påkostat.


Olika miljöer både ute och inne, allt i temat mumin. Här har ni Filifjonkan´s sovrum skulle jag tro, med riktigt snygga sängkläder.


T.o.m cupcakes hade figurer, hattifnattarna pryder dessa och upplagt på våningsfat. Kul med dessa flervåningsfat att de har kommit tillbaka i trend. Praktiskt och snyggt!


"Ute" på bryggan fanns textilier m.m som hade motiv invävt, neccessärer med tryck och allt annat du kan tänka dig. Stora miljöbilder från böckerna hade dragits upp och satts som fonder tillsammans med citat ur boken. Här är Snusmumriken som putsar fönster.

På torsdagens eftermiddag var där även ett "mumin mingel" som jag var inbjuden till. Det var kul att träffa gänget från Bull som arrangerat detta. Även Tove Janssons brors dotter var på plats och berättade om hur det vara att växa upp med mumin. Verkligen kul!

Bilder Henrick Eriksson (mobilkamera)

Kommentarer

DAHLARNA sa…
Jag kan komplettera dina bilder i detta inlägg med en på dig & Mumin :-)! Kram
Brunkullan sa…
Mumin är kult! Har en väninna som fortfarande, som vuxen, samlar på muminmuggar:)

Susanne
designofluna sa…
Tänkte passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin
hejsan!
Fina tapeter på väggen...ville ha dem här i kontoret ..och såg dem redan i en inredningstidskrift med..underbart fint!

John från Ålshults Herrgård
Det här hade jag velat se i verkligheten! Så gulligt... :)
Uppskattar verkligen alla bilderna från Formex. Kanon!
Mumin är verkligen toksöta små figurer!