World AIDS day 1 december
Jag tycker uppmärksamheten är för liten på området om AIDS och HIV spridningen runt om i världen.

Många människor i världen lever idag med hiv och aids och det är viktigt att finna ett botemedel mot detta virus, i Afrika dör generationer med följd av att barn blir föräldralösa.

En stiftelse som jag beundrar är "Stiftelsen Läkare mot AIDS" som är helt och hållet uppbyggd av läkare och forskare i Sverige som alla jobbar ideellt.
De står under H.K.H. Prinsessan Lilian´s beskydd.MIKMAK har PROUD 2B PRIDE kudden som säljs från denna vecka fram till jul för 399:- istället för 499:-. I och med att man köper denna så går 50 :- direkt till Stiftelsen och forskningen.

Stiftelsen har lämnat forskningsbidrag till många forskningslag som med hjälp av dessa pengar har kunnat göra stora framsteg i sin forskning. Bl.a inom forskningen som rör smittspridningen mellan mor och barn. Både intressant och beundransvärt.

Det största botemedlet är kunskap just nu, och det har hänt väldigt mycket på bara de senaste åren.
Visste du tex att med rätt medicinering så är hiv viruset ej mätbart i blodet hos de smittade?

Skaffa kunskap och sprid det vidare, det är det viktigaste botemedlet.

Länk till Stiftelsen Läkare mot AIDS , där kan man även lämna bidrag direkt till Stiftelsen.

Bilder : MIKMAK


Kommentarer

Tänkvärt, bra skrivit Henrick!

Sofie
HIV har ju tappat mycket "nyhetsvärde" här i väst där vi har mediciner. Men för stora delar av världen är det ett gigantiskt problem. Bra att du skriver om det.
Bull farmor sa…
Tycker det är fantastiskt att ni på MIKMAK uppmärksammar detta problem! Hoppas att det blir succe med PRIDEkudden!!!! Det behövs verkligen forskning och utbildning! Dessa stackars människor i U -länderna behöver hjälp!!!!!!!!!
Ja det är dessvärre inte bara i U-länderna, det finns runt om oss i samhället i alla samhällsklasser. Gäller bara vara medveten om det och lägga en extra tanke (gärna extra kronor oxå) på alla människor det drabbar.
Visst har uppmärksamheten för AIDS och HIV minskat betydligt, man läser ju aldrig nåt om det längre i tidningarna. Man kan ju undra var fokus ligger när det gäller nyhetsvärde och intresse. Fantastiskt med läkare som engagerar sig helt frivilligt och utan ersättning!
Dahlarna sa…
Ett otroligt viktigt ämne du tar upp. Vart tog all upplysning & info vägen??? Jättefint skrivet Henrick! Hoppas att försäljningen av denna snygga kudden går riktigt bra! Kram
a-k sa…
Jättebra och viktigt inlägg Henrick.
Vilket härligt initiativ av er! Det värmer i hjärtat med företag som bryr sig om sina medmänniskor. Kram Sandra
Alldeles förmycket handlar om att ta för sig så mycket man kan idag. Vi tror på att om man ger tillbaka till samhälle och människor så kommer det tillbaka. Det behövs mer ödmjukhet och sympati i världen, kan vi göra lite och bidra på något sätt så är vi nöjda. Kanske låter lite djupt men det är enkelt. / H
Virkelig en god idé:-) I love it og så er puderne så fine:-)