Nu börjar bokningsförfrågningarna rulla in, och vi bokar upp sommargäster i Kråks stuga på Orust.


Vi har precis klivit in i 2022 och många förfrågningar har redan kommit in om att hyra Kråks suga till sommaren. Det verkar vara många som stannar hemma i och med Pandemin, och då gäller det nog att vara ute i god tid för att hitta sitt sommarboende till semestern. 


Vi har 4 bäddar med fullt utrustat kök m.m. Det finns alltifrån bakmaskin, airfryer, bakassistent, sodastreamer, brödrost, minigrill, pizzastål, micro, ja vi har allt man kan behöva och lite till. 


Nära till liten strand och brygga som delas med grannarna. Utsikt över fjorden och Uddevallabron i bakgrunden. 


Det är i stort sett en promenad på 5 minuter ner till bryggan, eller så kan man ta stranden från gatan innan oss, och då tar det ca 10-15 minuter att ta sig ner till den lite större stenstranden.


Vi försöker samla udda och roliga prylar och idéer i stugan, och givetvis hav vi en gästbok i form av stämpelkort. Klockorna går på Svens och Los Angeles tid.


Liten och fungerande vedspis finns, men används aldrig på sommaren då det blir för varmt helt enkelt. Receptböcker och recept finns samlade i köket.


På övervåningen finns två bäddar och en läshörna om man vill dra sig tillbaka. 


Trädgården är rejäl och är på ca 1900 kvm. Fylld med bär, rabarber, äpplen, vindruvor, blåbär och mycket mer, allt beroende på säsong givetvis.


I växthuset kan man inta sin frukost eller ett glas vin. Där växer även vindruvor som kan skördas under augusti / september beroende på vädret. 


Vid entrén finns planteringar och något som blivit väldigt populärt, nämligen eldpelaren.


Galet mysigt att tända upp en rejäl brasa, grilla korv och pinnbröd. Runt eldstaden finns fåtöljer och soffa så man kan koppla av under en lång kväll.


Tillbaka på övervåningen - Öppen garderob och byrå för kläder. Sängarna kan sättas ihop om man vill ha en extra stor bädd.


I köket hittar du recept på väggarna, en 90 cm stor spis med grill, samt (till vänster i bild) en webbstation där du har masssor av information och länkar. 


Sittplatser har vi otroligt mycket av i hela trädgården, då vi vill att man ska kunna flytta runt bekvämt efter sol eller skugga.


Sovrummet nere har öppen planlösning mot vardagsrummet men kan skiljas av med mörkläggande draperier för att göra det privat. Utsikten är underbar över trädgården när solen går upp.


Tänd en brasa på kvällen om du känner dig lite frusen, eller om du bara är ute efter mysfaktorn.


Recept på vägarna gör det enkelt att baka pizza, göra scones, baka bröd, lägga in grönsaker, eller slänga ihop vår bästa skaldjur och fisksoppa.


Trädgården sköter sig självt, och vi har hjälp med klippning av gräs. Som gäst ska man ju bara koppla av av och vila. 


Vill du veta mer om stugan, om hur du kan boka, priser och mycket mer, kolla in bokningstiden på Stugknuten.com


Observera att alla förfrågningar, bokningar m.m. görs via länken ovan.

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer