moltazdesigndeco rullar på för fullt. Snart dags för nästa steg.


Ja tänk, inte hade jag planerat att det skulle gå såhär. Och att det skulle gå så bra med en gång. Att ekosystem och terrarium skulle bli så populärt här i LA och i Palm Springs.


De tar ju en hel del tid att bygga, men och andra sidan så är det ju något som ska leva i många år.  Jag får ofta frågan varför de kostar en del (inte för att det hindrar köp) och det enkla svaret är att det kräver väldigt mycket arbete. 

Jorden ska blandas, bakas (steriliseras), och allt annat såsom stenar, sand, grus m.m. ska tvättas och rengöras. Jag använder i till största delen också handgjorda glasburkar och urnor, vilket även det kostar en del. Så det är ett hantverk och mycket pill och planering i varje ekosystem.


Jag har ju en hemsida (på engelska) där vi säljer de flesta ekosystemen och terrarium, och vi har ju et litet problem, vilket är frakten. Vi kan inte skicka dom till våra kunder, så vi kör ut dom själva, eller så hämtar de upp sin order helt enkelt.


Jag håller på att försöka lära mig att inte vara kontrollfreak när det gäller allt. Jag leasar ju inte ut någonting, utan gör allt själv. Hemsidor, social media, google butik, instagram-facebook butik, förpackningar, broschyrer, inköp, leveranser, fotograferingar, retuschering av bilder, och givetvis bygger alla olika ekosystem. Men det är väl så när man kör igång ett företag, man gör allt själv. På gott och ont.


moltazdesignshop startade jag med 2500 kr som jag fick av min mor. inget annat, inga lån eller liknande. Och det gick ju hur bra som helst, tills jag flyttade butiken till Almö och råkade i oväder där.

Så hr synd det än verkar så var det till det bästa. Nu kan jag ju gör adept jag tycker om och som känns nytt och spännande.Den här är en specialbeställning, och jag får en del av det. Special färger, plantor och teman. Det är ju det roligaste jag vet att försöka klura ut lösningar och kompositioner. 

Nog om det. Jag fick ett gäng med nya glasburkar igår så jag ska starta dagen med att trixa ihop dessa till nåt kul. vad det blir får du nog se på instagram och facebook. Om inte annat så kan du ju kika in på hemsidan www.moltazdesigndeco.com

Ha en underbar helg nu!

Oj! Jag glömde ju säga vad nästa steg är! Vi letar lokal i LA då efterfrågan på att se och köpa ekosystemens är så pass stor. Ett showroom helt enkelt. Visst är det lite coolt ändå? 

Nu kan jag önska dig en trevlig helg, ha ha ha!

Bilder: Henrick Eriksson-Band

 

Kommentarer

Så roligt att det går så bra med era fina ekosystem! Spännande att följa er / din resa kring dem!
Heja heja!