Tacos med chipotlekyckling och bönröra
Tacos kan göras i alla dess former, och med alla dess smaker. Jag testar en hel del här hemma i köket, och det jag tycker blir skitgott lägger jag ut här på bloggen. Som de här.
Jag kom på idag att jag alltid friterar mina egna skal av färsk majstortilla, nåt som är i stort sett omöjligt att hitta hemma i Sverige. Visst går det bra med ”vanliga”skal också, men smaken blir inte densamma.
För 6 st tacos.
6 skal friterade eller mjuka
2 dl färsk och tärnad kyckling
1 tsk chipotlechili
1 msk riven ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk sojasås
1 msk majsolja
salt och vitpeppar efter smak
1 färsk jalapenio hackad i minitärningar
1/4 gul lök hackad i minitärningar
1/2 avokado
1 tsk limejuice
1 dl röda kidneybönor
salt och vitpeppar
Hetta upp olja tillsammans med chipotle- och cayennpeppar. Lägg i kyckligen, ingefära och låt det bli genomstekt. Tillsätt soja. Salta och peppra efter smak (tänk på att sojasåsen kan vara väldigt salt).
Mosa avokado tillsammans med kidneybönor och limejuice. salta och peppra efter behov.
Fyll skalen med rubbet, börja med avokado och bönröran då den är ”tyngst”. Bara ett tips!
Så enkelt och gott, och samtidigt ett nyttigare alternativ än alla ”färdiga” röror som har mycket socker m.m. i sig.
Bara att köra igång och testa!
Bilder: Henrick Eriksson-Bland
Kommentarer