Suverän sushi i öknens Cathedral City, och lata dagar i Palm Springs


Det är sommar i Palm Springs. Det betyder inte bara att staden fylls med soltörstiga turister, det är varmt som attans. En vanlig dag sträcker sig temperaturen upp till ca 46-48 grader. På natten går det ner till ca 30-32 grader. Luften är torr och nu är mistmaskinerna i full gång på alltifrån trottoarer, restauranter, till poolområden m.fl. Fin mist sv kall ånga som tar ner temperaturen lite.

Så vätska, vätskeersättning, och solkräm är det som gäller under sommarmånaderna juli, augusti och en bit in i september. Planerar du att åka hit på semester så skulle jag inte rekommendera dom månaderna pågrund av hettan. Jag har börjat vänja mig då mitt blod börjat tunna ut sig. Märkligt hur kroppen kan ställa om sig. 


 Vi bor oftast på ett centralt hotell som är ett ”gay only hotell”, vilket vi trivs med. inga undrande blickar eller bli kritiserad för man ger mannen en puss på kinden, eller letar upp hans hand i solstolen. 

Men det här hotellet har stort behov av renovering, så det var nog vårt sista besök där.


Men nu till något som många förundras över i öknen. Utbudet av färska skaldjur och fisk. I öknen? Japp, det ligger så nära LA så det körs in färska skaldjur och fisk varje dag.
Dessutom ligger en stor flygplats i Palm Springs, vilken används för att flyga in färska  matvaror.

Nu till en stor favorit. En sushirestaurang som tagit in små detaljer från mexikansk matkultur. 

Hamachi Sushi i Cathedral City
31855 Date Palm Dr STE 11, Cathedral City CA 92234

Förutom att all sushi aä galet god och i perfekta storlekar så finns det några saker du absolut inte får missa, och som är deras specialiteter. Hamachi special är vad du ser överst till höger. Krabba med tonfisk. Det har sedan en sås av het chilisås och teryaki. Otroligt gott.

En annan sak som är ett måste är Tostada, en krabbmixblandning på ett friterat wotunblad. Jag har inga ord för det här. Det är en orgie i mat.


Det har varit en galet skön långhelg med massa god mat och dryck, avkoppling och goda drinkar.

Nu är det tillbaka till verkligheten igen, men allt vad det innebär. För dig som tänker besöka LA, Palm Springs eller runtom så hittar du en guide uppe i menyn. Den byggs på hela tiden med nya saker som jag känner behöver uppmärksammas.

Du kan också följa mig på Google maps för alla coola, roliga, och spännande platser vi besöker.  Idagsläget har jag 5,7 miljoner visningar av mina rekommendationer och reviews så du kan säker hitta lite tips där. henrick Eriksson-Bland / moltazdesign är namnet på google maps…

Bilder: Henrick Eriksson-Bland 

Kommentarer