moltazdesigndeco - handgjorda ekosystem och terrariums

Att få göra något som ger en energi, lugn, och som är ett intresse är guld värt. Att sätta ihop ekosystem och terrariums med hjälp av tänger, små spadar, egenhändiga verktyg m.m. är som att sätta ihop ett flaskskepp många gånger. Att sedan se det växa, sakta och stabilt, är en belöning. 

När jag beslöt mig för att bosätta mig i LA med maken så var den största frågan ”vad ska jag syssla med i framtiden”? Som vanligt så ville jag göra något som ger mig energi, som jag tycker är intressant och roligt. Hela tiden kom tankarna till ekosystem, trädgård och grönska.


Det började med att jag byggde ett, sedan blev det tre, sedan 43. Intresset blev stort och det slutade med att jag byggde en hemsida, skapade broschyrer och mycket mer. 

Att ha ett slutet ekosystem som sköter sig själv är ju både otroligt praktiskt och coolt. Garanterad samtalsgrej.

Och nu är vi igång. Jag säger vi, då det ligger under e|b Group , vilket är Eriksson-Bland där jag och min make samlar företagen under ett bolag. Det gär det lite enklare här i USA.


Namnet kommer från de tidigare företaget jag hade i Sverige, från mitt patenterade namn moltazdesign. Där även moltazdesignshop, moltazdesigndeli, moltazdesigndeco fått sitt namn ifrån. 
Namnet som kommer från en hund från början. Inte min, men en bekants hund i Dalarna. Att bygga ett ekosystem är ganska så enkelt när man har lite kläm på det, och tro mig, jag har misslyckats i början. Det tar lite tid innan man får ordning på mossa, aktivt kol, rätt jord m.m.

För mig är det viktigt att det används ekologiska produkter om möjligt, inga kemikalier eller liknande. Som mossan tex som plockas (odlad) i Tennessee. 
Även behållare och glasburkar är handgjorda eller återvunna från antikhandeln och liknande.Idag har vi ca 20 olika designs på våra ekosystem, och ca 6 olika terrarium som är öppna. De passar utmärkt till tex hotell, restauranger, eller till den som vill ha något lite extra i växtväg.


På hemsidan kan du även kolla in hur du bygget ett eget, eller kika på vad som kan ha gått fel om du stöter på problem. 


Idagsläget säljer vi dom endast i södra Kalifornien och området runt Palm Springs. Det är pågrund av att de inte kan skickas med post en och en. Man behöver kunna packa en stabil pall med flertalet för att det ska kunna gå med säker frakt.


Följ gärna vår sida på facebook och instagram. Det betyder otroligt mycket för oss. 


Bilder: Henrick Eriksson-Bland / moltazdesigndeco

 

Kommentarer