Friterad kyckling med dippsås. För att alla älskar friterad kyckling.
Japp, alla gillar friterad kyckling, det är bara så. Och man kan göra det den enkla vägen, eller den hårda. Vilken tror du jag valt?
Den enkla….
Jag köper färdigt pulver för frityrsmet, men ändra det lite. Så här är hur jag gör det…:
Recept
2 kycklingbröst av bra kvalitet (avtorkade)
Frityrsmet (oftast pulver och vatten)
4 msk cayennepeppar
1 msk finmalet svartpeppar
1 tsk salt
Panko ströbröd
frityrolja
Blanda kryddorna med smeten och låt det stå i rumstemperatur medan du skär kycklingbrösten i strimlor. Skär på längden så de blir som långa skivor. ca 5 mm tjocka.
Doppa i smeten, vänd i Panko ströbröd och ner i frityroljan.
Låt friteras tills de fått en gyllenbrun färg, som på bilderna.
Låt droppa av på hushållspapper.
Dippsås:
2 msk majonäs
2 msk sweet chilisås
1 msk ketchup
några droppar tryffelolja
Rör ihop och låt stå i kylen tills det är dags att äta.
Bilder och recept: Henrick Eriksson-Bland
Kommentarer