7 månader i shorts bland exotiska växter. När vänjer man sig?


Tänk att jag varit i Kalifornien ungefär sisådär 7 månader. Jag har redan börjat kunna uppskatta en molnig förmiddag, eller en sval kvällsbris i Malibu. Det är ju inte lätt att tänka tvärt om. I Sverige är det fokus på sol och värme i väderleksrapporten, medan här är det att man håller tummarna för en skvätt regn om två veckor. (och som oftast uteblir)

Jag har hittills på dessa 7 månader inte burit långbyxor en enda dag. Vilket också inneburit en helt ny garderob med kortbyxor, badshorts, t-shirts och kortärmsskjortor. Väldigt konstig känsla att inte behöva ”vanliga” kläder.

Senaste inköpet på badbyxor kom i brevlådan idag. Tycker dom är så galet snygga med det härliga retro trycket och en skön ”Malibu”känsla.En annan sak som är väldigt annorlunda är ju att det faktiskt flyger flockar med papegojor runtom i faggorna. Exotiska växter och blommor som man bara har i krukor hemma, växer i stora exemplar i vart hörn. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta förens man börjar ignorera, eller sluta tänka, på omgivningen. Så som det är just nu så absorberar, beundrar, och botaniserar jag i allt.

Lite tankar såhär på en fredagskväll. Ha nu en härlig helg och njut av svenska sommaren!

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

 

Kommentarer