När når vi den punkt då HBTQ kollapsar?

Vi matas dagligen med "den perfekta kroppen och det perfekta utseendet", med mycket fokus på, i mina ögon, män och kvinnor som har dysfunktionella tankar om träning, som utesluter den ”vanliga HBTQpersonen från andra "grupper" m.m. Media, sociala medier, temafester, flygblad och appar visar ständigt (och marknadsför) 6-pack, stora könsorgan, bubbelrumpor, och retuscherade kroppar. Sociala medier är fyllda med "ohh, jag kan inte gå till gymmet varje dag så mitt liv är förstört", och plattformsalgoritmerna i social media marknadsför det mer än någonsin.

Du blir konstant matad med det från HBTQ grupperna och i min mening så förstår jag inte varför. HBTQ är ju gruppen som byggts upp genom åren med liv som offrats, demonstrationer, och inte minst rädsla. Något som många inom HBTQ inte har en aning om idag. Gruppen av människor som skapat ett samhälle där du ska kunna känna dig bekväm och där du kan vara dig själv, att om du inte är "perfekt" är du en total looser och du är inte värdig att vara en del av HBTQsamhället.

Säg inte att det är lättare att komma ut idag, för både HBTQmedia, socal media och grupper inom HBTQ hjälper  till att sätta in ramarna för vad som är ”ok” eller inte. Du är 16 år och en manlig homosexuell tonåring. Hur ska du kunna få/ha alla muskler som krävs för att accepteras som gay? Steroider. Bra gjort där ... Bra att vi bygger murar och sätter ramarna. Not.

Jag känner personligen flera homosexuella män som tagit steroider i flera år för att få den perfekta kroppen för att se bra ut på poolpartyt, gaykryssningen, Prdetåget etc. Och Botox vid 30 ...

Du kan göra vad du vill med din kropp, men kom ihåg att du påverkar människor. Och visa inte dina biceps och magmuskler på Instagram och ge kost- och träningstips utan att berätta för dina följare att du också använder steroider. Du bara stärker de negativa ramarna. Det bygger en värld för de nya generationerna som de inte kan hantera.

Homosamhället och all frihet och rättigheter vi har idag, som homosexuella har kämpat för, rasar samman i mina ögon. Björngruppen (där jag känner att det är min grupp) tas nu över i alla medier av muskelbjörnar. Muskelqueens med hår på bröstet förskjuts nu ut från ”gymbögarna” av alla bottoms med bubbelrumpor, så vart ska man ta vägen? Låt oss ta över björnsamhället, de är feta och dumma, eller hur?

I stället för att stödja den nya gruppen, så tas den över med bilder på muskelkillar med skägg som numera kallar sig björnar, och media och social media slukar det med hull och hår och marknadsföringen visar istället för ”björnen” bilden om hur du ska se ut.

Nej tack. Det är tråkigt att se vad som har hänt med gaygemenskapen de senaste 15 åren. De flesta grupper är rivaler idag och kämpar inte för homosexuella rättigheter tillsammans.

Låt de gamla bögarna, feta björnarna, militanta lesbiska brudarna,  och nördarna göra jobbet. För att driva gay-agendan (om det finns en) framåt. För alla andra inom gaygrupperna har inte tid eftersom vi måste vara på gymmet och visa hur man tränar, dansa på TikTok, samt hitta tid att göra innehåll för Onlyfans.

Vad måste hända innan vi står förenade och vi har "våra" media förstår att HBTQ har mer kroppsform än vad de visar i sina annonser, utskrifter och sociala medier.

Jag blir väldigt förolämpad när media marknadsför och visar de extrema gaygrupperna, som femme twinks i trosor, dragqueens, muskelpumpade läder män och delar från fetischscenen. Jag älskar att den visar mångfalden, men varför dra den till sin punkt hela tiden?

De som också älskar att dra det tills sin punkt är TV4. Jag har slutat titta på TV4 på grund av det. Är det gaypride så fokuseras det på de extrema grupperna. De filmas, de intervjuas, de är i fokus. TV4 tar inte sitt samhällsansvar där. De hjälper till att hälla bensin på brasan om att bögar, lebbor, trans m.m. är freaks. Det ger bilden av HBTQ i Sverige och i världen. Och jag känner inte igen mig alls i den världen som de visar.

Var är jag representerad i detta? Överviktig, hårig man på 50 år, som kämpar för homosexuella och trans-rättigheter och kroppspositivitet?

 

När jag var yngre var jag underkläder och gick på catwalken, så jag har varit där. Försöker få fler muskler, försöka gå ner i vikt medan jag var sjukt mager så att inget passar, och när jag blev ombedd att gå ytterligare, trots att revbenen syntes, så slutade jag. Det räckte nu, och det förstörde min hälsa för livet, för jag ville passa in. Vara vacker, vara macho, vara perfekt. 

Men allt är en lögn. Du är perfekt. Du kan bara jämföra med dig själv, det finns bara en av dig.


Kommentarer