La Brea Tar Pits - Där tjära bubblar upp mitt i LA


I krokarna där vi bor ligger La Brea Tar Pits, en park med galet coola saker att kolla in. Man kan inte ta miste på parken då doften av tjära är intensiv. 

För dig som besöker LA så missa inte att gå hit om du även ska besöka Moderna konstmuseet, Urban Light, bilmuseet m.fl som alla ligger här, samlat för att upptäckas.


Det bubblar helt enkelt upp tjära ur marken, och inte bara i de 5 olka små ”dammarna” , utan det kan börja bubbla upp lite var stans. Så markerade koner säger att du nog inte ska lägga ut din picknickfilt.

Intressant information om tjärkällorna och massor av skulpturer i parken som visar förhistoriska djur.
Man får ju heller inte missa att besöka museet i parken med mammutar och annat jox. Museet är dessutom väldigt vackert i sig.


Fasaden täcks av scenerier från jura och krita tiden, och väljer du att bara strosa runt på toppen av museet så finns där en grön park som du kan se ner på. Du knatar i trädkronorna, under en cool stålkonstruktion.

På bilden ser du en av konerna som markerar att det bubblar upp tjära. 

För dig som följer mig på Instagram vet ju varför jag älskar att gå hit. När hemlängtan blir för stor så påminner doften av tjära mig om de gamla båtarna och träkonstruktionerna på Orust.


Det här är övervåningen (eller utsidan om man så vill) där du kan knata runt. Väldigt populärt ställe för fotografering p.g.a skuggor och råa miljöer.

Så besök La Brea Tar pits. Jag älskar den parken.

Blder: Henrick Eriksson-Bland

 

Kommentarer