Kråks Stuga - vårt paradis på jorden.

 


Så många följare på Instagram och Facebook frågar ofta om vi övergett Sverige och Orust. Svaret är väldigt enkelt. Nej.

Nog för att vi bytt plats på oss i världen så är Orust vårt paradis på jorden. Som du säkert redan sett så hyr vi ut det över sommaren i Sverige (och även på hösten), men våra planer är att kunna ha det bästa av två världar. 
Som du säkert anat så blir det väldigt varmt här i Kalifornien över sommaren fram till slutet september/mitten av oktober, och då passar det perfekt att besöka Sverige och mysa till det på Orust. 


Jag har aldrig varit så mycket för den Svenska sommaren. Ska inte sticka under stolen med det. Jag föredrar höst och vinter. Sommar i Sverige har jag sedan barnsben förknippat med galen och jobbig allergi, och höst och vinter har varit en tid för att läka.

Nytt land på ny kontinent betyder helt annorlunda flora och fauna, som gör det lite lättare som vuxen att inte bli allergisk. Finns varken dryg björk eller liknande här, eller frodiga gräsmattor… alldeles för hett för det. Är det en gräsmatta nånstans i krokarna så är det en annan sorts gräs här, och det betyder att jag inte är allergisk mot det. Coolt va?


Vi saknar vädret på Orust och i Sverige. Den ”höga” luften, doften av hav, de svalare kvällarna, och maten. Japp, maten. Det är lite svårt att hitta en del av det man vill ha och är van med. Allt smakar annorlunda. t.o.m mald köttfärs smakar annorlunda. Så jag försöker memorera och hitta smaker och produkter som smakar som vi vill, och som vi föredrar.

Jag är ju så van med att saker och ting smakar ”enkelt” och ”rent”, inte så smaksatt med fett och socker. Men det är en matkulturell resa som vi är ute på helt enkelt.


Jag kan verkligen säga att jag saknar vår trädgård. Att kunna strosa runt med en kopp kaffe en tidig morgon, att kunna slå sig ner i växthuset med ett glas vin. 
Vi hoppas vi hittar ett hus här i framtiden, och då är trädgård (kaktus, aloe och succelentträdgård) prio ett. 
Trädgård är så viktigt för mig. Det betyder frihet. Lugn. Egentid.


Vi har ju havet även här i Kalifornien, och tro mig, vi spenderar en hel del tid på stranden varje vecka. Men sältan i vattnet, det kalla och rena är nåt speciellt i Bohuslän. 

Det får inte misstolkas att jag inte trivs i LA / Kalifornien, jag fullkomligt älskar det. (kan ju bero på att maken är här ha ha ha ha)
Det är väldigt annorlunda att bo här, absolut, men underbart för själen. 

ag ska berätta lite mer om det längre fram, hur det blev en förändring jag inte planerat eller ens funderat över och hur det dåliga blev till något bra.

Bilder; HEnrick Eriksson-BlandKommentarer