Hyr Kråks stuga - sommartorpet på västkustens pärla, Orust.Inlägget är reklam för mig själv om mitt hus… bara så du vet…

Vi har några veckor under sommaren som ännu inte är bokade, men du kan se alla lediga veckor på Stugknuten, där vi hyr ut huset.
 Precis som namnet säger så är det samma hus som bloggen och huset fått sitt namn ifrån, nämligen mig. Jag heter ju Kråk Henrick egentligen. Ett namn från Dalarna som funnits i generationer.


Huset har en härlig charm i sig, vilket kan vara att det är från ca 1780, men som du säkert förstår så är det lite omgjort. Vi har försökt bevara vissa saker såsom stockar, en gammal järnspis, golvbrädor m.m. för att inte tappa känslan i huset. 


Är det något vi har här så är det ytor att sitta på. För morgonkaffet, kvällsteét, vinkvällen eller kanske bara att få var lite ifred. Dynor finns till alla platser.


I köket hittar du allt du behöver för att laga mat, baka, m.m. Det finns allt ifrån Ankarsrum, till soda streamer.


Sovrummet nere har en underbar vy på morgonen. Solen går upp över bergskammen och ger ett riktigt skönt ljus på morgonkvisten. Sängarna är från MIOs`serie som fått bäst i test. Ruskigt sköna att sova i kan vi säga.


Nytt är att vi numer har ett tak över halva terrassen, där också ett rejält matbord finns för både frukost, till långa middagar.


Baka egen pizza med hjälp av receptet på väggen, eller gör scones. Det finns många bra recept på väggarna, testade och i flera fall ihopsatta av mig själv.


Eldplatsen är ett favoritställe här i trädgården. Soffor och fåtöljer runt eldstaden gör att man kan sitta här riktigt länge. Självklart finns det öven grillar på plats. Stor grill för kött, och mindre för veganskt.


1900 kvm tomt gör att det finns massor av ytor att vara ensam på, göra en picknick, eller spela spel.


I hallen är trappen som tar dig upp till sovrummet uppe.


På övervåningen finns två sängar samt enklare garderob.


Myshörna för den som vill koppla av med en underbar utsikt genom fönstret. Växthuset höll jag på att glömma. En av de bästa platserna i trädgården. Plats för gungstol och caféset för två. Vinrankor m.m. finns i växthuset.

Vill du läsa mer om huset så besök www.moltazdesign.se.

Bilder: Henrick Eriksson Bland 

Kommentarer

Unknown sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.