Recept på het ”King Taco” sås.

 


Här kommer mitt recept på ”King Taco” såsen som många frågat efter på instagram.
”King Taco” är en mindre kedja här i LA som serverar snabbmat på ”riktigt” sätt, d.v.s mexikanskt som inte är amerikaniserat. 

Den här såsen är väldigt stark för dig som kanske inte är så van med heta såser, men galet god. Inget för tacofredag med barnen. Det lär du ångra...

Jag rekommenderar att du gör en dubbel sats och hellre fryser in i mindre förpackningar. Det kan också vara lite trixigt att få tag i alla olika chilisorter, men prata med din lokala internationella butik, eller kolla på nätet.


Recept:

20 st De Arbol Chili torkade
20 st Japones Chili torkade
2 Msk Chipotle Chili pulver
3 vitlöksklyftor
1 Tsk Knorr kycklingbuljong i pulverform
3 Msk ättika
3-4 hela nejlikor (kryddan alltså, inga blommor ha ha ha)
1 Tsk salt
1 Tsk svartpeppar

Koka upp en stor kastrull med vatten, ca 3 liter, och ta av från spisen. Lägg i De Arbol och Japones frukterna och låt de dra i ca 20 minuter. Sila av mem spar vattnet!!!!
Lägg i chilifrukterna i en blender/mixer tillsammans med allt på receptlistan. Täck allt med vattnet som silades av och kör igång blender/mixer.
Jag brukar låta mixern gå ca 1 minut, beroende på styrka. Såsen ska vara finkorning och rinnande.

Ett gott sätt att göra den lite annorlunda och kanske lite mer ”Svensson” är att ta en tsk chilisås och bland med 1 dl gräddfil. Använd som dip eller i tacos...


Jag tål väldigt stark mat så jämför du med bilderna så är dessa väldigt starka. Men du får testa dig fram.

Lycka till!

Bilder: Henrick Eriksson-Bland





Kommentarer