Upptäck Melrose Avenue en tidig morgon. Men hoppa rosa väggen va?!


Jag fullkomligt älskar Melrose Avenye och Fairfax i Los Angeles. Älskar det!
När jag säger att man ska upptäcka området tidig morgon så menar jag tidig morgon. 
På plats runt 05:30, när solen är på väg upp, det börjar dofta nybryggt kaffe i krokarna, och ingen trafik. Du är i stort sett ensam på avenyn. 


I morgonljuset blir allt livfullt, färgstarkt och spännande. Väggmålningarna ser levande ut.


Jag brukar alltid säga ”- titta inte framåt, titta uppåt, nedåt och åt sidorna, det är där du upptäcker det som man annars missar”. Är det något du absolut måste göra om du är i ett område som Melrose är att gå på baksidan av alla butiker. Det är där allt skräp slängs, och bilar parkeras. Det är där du hittar massor, och jag menar massor, av fantastisk gatukonst.


Något som min make har upptäckt är att jag alltid kollar in detaljer vart vi än går. Detaljer såsom stickers och klistermärken. Oftast finns det galna och coola budskap som ger massor av inspiration och nyfikenhet.


Dessa jäkla änglavingar överallt. Japp, de är på många ställen och en hel del av dom är i rent reklamsyfte. Men lite här och där dyker de upp. Genuina, handmålade och mot en rosa vägg. Japp. Rosa vägg. 
Det var Paul Smith (modeskapare) som började med sin rosa fasad. En fasad som många instagrammare m.fl. vill ta en bild emot. För det är en speciell rosa färg han har på sin butik. Och snygg är den...den rosa färgen alltså.

 Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer