Lämnar Sverige för Los Angeles

 Ja hur gick det här till... Det startade med en resa över till maken i LA. Vi hade en del saker att ta hand om och lösa, då han jobbade i LA och jag var hemma i Sverige. Men mitt i allt från pandemi, USA valet, och jobb så frågade Scott om jag inte skulle stanna i LA istället. Flytta dit helt enkelt. 

Snacka om förändring av allt i livet. Spontant besluta sig för att flytta till ett annat land. Men du som följt mig i sociala medier, kanske träffat mig och känner mig så vet du hur jag funkar. Jag går mot strömmen många gånger och är inte rädd för utmaningar. Så varför inte...Man lever ju bara en gång...


Nu i helgen så flyttade vi in i vår nya lägenhet i området ”The Miracle Mile”, som ligger ett stenkast från Hollywood, Beverly Hills, Fairfax och Downtown, ett otroligt mysigt område med fantastiska byggnader, shopping, och annat. (vi har bott hos svärmor sedan jag beslöt mig för att stanna här, på en tältsäng.)


Det jobbiga för mig är att jag inte kan arbeta. Jag väntar fortfarande på att allt pappersarbete ska bli klart, så jag kan koma igång med att jobba. Men och andra sidan så klagar jag inte för högt just nu, då jag har lite tid att se över området vi flyttat till, försöka hitta lite vänner m.m.


Men det är en enorm inställning måste jag säga. Både med kultur, språk, vardagliga saker och mat. Jag har ju märkt hur mycket mat som jag inte kan äta som allergiker, då det mesta är tillåtet i färgämnet, konserveringsämnen m.m. Mycket av det som är förbjudet i EU/Sverige är tillåtet här, så det gäller att läsa rejält på alla förpackningar.

Apropå förpackningar, det tar mig evigheter att handla, då det är en helt ny värld av nya varumärken och en uppsjö med varianter på mat och dryck. Urvalet är gigantiskt.


Det är vinter nu. Även om vi är i Kalifornien så kan mornarna vara kalla, ända ner till 5 grader, och dagarna håller ca 22-24 grader varmt. Väldigt skönt måste jag säga, även om jag är lite bitter på att det just nu är iskallt och snö hemma på Orust. Älskar det!


Vad mer händer? Ja som sagt inte mycket då jag inte kan/får jobba än så länge. För dig som följer mig på instagram, http//:instagram.com/henrick.eriksson , så har du nog upptäckt att jag blivit en jäkel på att fynda inredning på nätet. Jag bestämde att jag vill sätta ihop vårt nya hem för under 10 000 kronor (inte med bäddsoffan inräknat). Jag kommer fixa det galant. Och som sagt så ser du alls fynd jag gör på instagram. 


Många undrar vad som händer med Kråks stuga, torpet på västkusten, som vi har där. Vi kommer att ha det kvar, det ör ju ett paradis, men vi kommer hyra ut det veckovis (vi har redan bokningar) under året, vi vill inte att det ska stå tomt. Men vi kommer att komma hem till det också, men som sagt så är inte mina paper klara så jag kan inte resa ut ur landet förens jag har allt klart.


Så idag blir det som alla andra av mina dagar. Ut och knata, upptäcka LA lite bättre och på ”grändnivå”, och ta bilder. Det är ju en galet bra fotostad. ljuset, miljöer, och inte ,minst byggnaderna är ju underbara.


Så det var lite om vad som hände i mitt liv. Spontant flyttar till LA. Det är jag det....

Ha det bäst så ses vi snart här på bloggen och mina andra sociala kanaler. 

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer