Salta och heta köttbullar med sval kålsallad.



Ibland vill man bara ha något enkelt. Speciellt om det är varma dagar. Jag tänkte ge dig mitt tips på något gott jag åt på en strand i Turkiet för ca 25 år sedan. Något som satte sig i bakhuvudet och i smaklökarna.

Svart, salt, kryddigt och gott. 

Köttbullar:

500 gr nötkött
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk chilifrön
1 tsk kanel

Knåda ihop och låt sitta i ca 10 min. rulla till köttbullar och stek i het panna.

Sallad:

1/4 vitkålshuvud
1/2 romansallad
1/2 gurka
1 jalapénio
2 msk yougurt
2 msk hackad mynta
salt & peppar efter smak

Skär upp och blnada runt tillsammans med yougurt och kryddor.
Är det en riktigt varm dag så är det gott att slunga salladen i hackad is. 

Bilder och recept: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer