Dags att skörda vindruvor från växthuset.


Idag är de klara för skörd. Otroliga mängder druvor i år, och klasarna är rejäla. Jag har två stockar, dessvärre kommer jag inte ihåg vad de heter, men det är en sort som tål -14 grader, och om jag inte minns fel så var de från Litauen eller runtom där.


Som sagt är klasarna rejäla. Det syns inte hur stor den här är, men den är som 2-3 klasar tillsammans. Den här är den vita sorten.


Mer vita druvor. De är otroligt goda måste jag säga. Söta och syrliga på samma gång. 


Till vänster växer de röda, och till höger och i taket de vita. Blir druvjuice till frukost i morgon...


Så snart jag skördat allt, och bladen börjat gulna ska jag ta och klippa ner stockarna rejält inför nästa år. Det är ju alltid svårt att bedöma hur mycket man ska ta, men jag har en regel... När jag tycker det blir lagomt - då betyder det att jag kan ta bort en bit till. Den växer snabbt och rejält. Så bättre ta mer än vad man tänkt.

Bilder: Henrick Eriksson-Eriksson-Bland

 

Kommentarer