Total njutning en tisdagskväll.Tisdag. Tänka vad dagarna går. Och ändå är man rätt dagvild när man går hemma. 
I växthuset står chilifrukterna på kö för att bli plockade. Största favoriten är ändå Japaléno, som vi använder i stort sett allt. Det blir så mycket i år så jag ska ta och göra en chilipasta under morgondagen tror jag. 


Det blev till att sätta en deg till kvällens pizza. Den degen jag kör är på Tipo 00 mjöl och gräddas på Gourmetstål i tre minuter. Ibland brukar jag tänka att det är jäkla mycket jobb för en pizza, men när man tar första tuggan så vet man varför man gör sig besväret.


Kvällarna är okej tycker jag. De är inte direkt ljumna sommarkvällar direkt, men vi får se om det vänder och blir lite varmare. Plädarna behövs både runt bordet och i loungemöblerna.


När man ändå kör på med allt goot så måste man ju bara göra sig en efterrätt. Det var inte igår kan man ju säga, så det fick bli chokladmousse. Liten rackare, men naggande god.
Vi får se om det blir likadant i morgon, eller om det blir snabbmakaroner och ketchup ha ha ha ha. Näää, nog blir det nogot bättre än så. Man har ju tid på sig på dagarna, så varför inte?

Bilder: HEnrick Eriksson-BlandKommentarer

Unni sa…
Henrick....vi fick inspiration från dig angående gourmetstålet och mannen i huset har införskaffat det. Håller med om att det blir världens goaste pizzor. Han ser till att alltid ha kalljästa pizzabullar i frysen, bara att ta fram när man blir sugen....Tack för härlig blogg som jag har följt dölänge men så är jag också en tant på 70. Hoppas att du har det bra i din ensamhet utan din man Scott.