Söndagsfrukost med Biscuit & Gravy.


Tradition är att nån gång i månaden, på söndagar, är att vi slevar i oss minnen i form av Biscuit & Gravy. Det är min makes favoritfrukost och jag måste säga att jag gillar det med. Men det är halva veckans kaloriintag, bara så du vet, ha ha ha ha.


För många är fluffiga pannkakor med sirap det första man tänker på när det kommer till Amerikansk frukost, men jag lovar det finns annat som är betydligt godare.

Biscuits and gravy. Japp, det är fluffiga scones med vit sås och bacon. 

Det äts främst i söderns USA och i Kalifornien, och hemma på Kråks stuga. Det är inget vi äter varje dag, men det blir 2 söndagar i månaden. Det är något du står dig på hela dagen, det kan jag lova. Jag kommer även lägga in ett av de bästa ställen i Palm Springs Cityguide som serverar en av de bästa Biscuits & Gravy. 


Vill du göra det och testa så stek bacon först, ta sedan fettet och gör en vit sås på det med hjälp av mjöl och mjölk. (Många Amerikaner har även i italiens korv, en grynigare variant än vad vi har här) Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar.

Scones bakar du enkelt på ;

7 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gr smör
3 dl mjölk

Smula ner smöret i torra ingredienser, tillsätt bjölken och rör ihop till en deg. Rör inte för mycket, utan stanna när den håller ihop. Dela upp i 4 delar, snyitta ytan, platta ut och baka på 250 grader i 10 minuter. 

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer