Min kryddiga blastsoppa med kyckling.



På Instagram så lovade jag ju receptet på min ”blastsoppa”, gjord på rester i stort sett, och vansinnigt god.

Den är stark, så vill du minska på styrka så skulle jag plocka bort all japalénio som är ihackad. Och , nu till receptet. (för runt 8-12 personer)


Blasten från ett stort blomkålshuvud
1/6 av blomkålshuvudet
1 stor gul lök
2 färska jalépenios
1 msk rosmarin
Blasten av 4 vårlökar
1/2 msk nykvarnad svartpeppar
1 msk vitpeppar malen
1 färsk grön peppar
2 potatisar
1 msk smör
2 tsk socker (jag använder palmsocker)
2,5 liter vatten
1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
2 msk kycklingfond
2 kycklingbröst (tärnad)
Salt efter smak

Hacka upp allt i storleken som du vill få i din matsked när du äter. Låt sedan bara stå och puttra i nån timme. 

Ett tips är att göra den typ dagen innan du ska äta den då smakerna fullkomligt exploderar.

Bild: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer