Nu är det lila som gäller i trädgården - men vad betyder det?


Lila, den där färgen som många älskar och avskyr på samma gång. Just nu blommar väldigt mycket lila i vår trädgård, vilket är ok. Kanske inte min favoritfärg, men vackert i blommor.


Iris, en av mina favoriter. Nu ska det komma mycket regn i helgen så man får passa på att ta en bild, ha ha ha, då de antagligen kommer ligga platt ner efter regnet.

Men nu tillbaka till det där med lila och vad det betyder. Du vet väl om att man kan tala om mycket med färg. Färg används också till att få dig att agera och reagera. På min hemsida www.moltazdesign.se hittar du det du behöver veta om färgernas betydelse.


Lila står för mystik, kunglighet, mystik och rikedom. 
Alla färger har mer eller mindre en allmän betydelse, men sedan har de också en positiv sida, och en negativ.

Positivt med lila är;  symboliserar feminism, det sensuella och det mystiska. Bland annat använde Telia lila i en rundare form när de bytte logo för ett gäng år sedan. För att bli lite mjukare. Det mystiska - har du tänkt på att trollkarlar oftast har lila i kappor m.m., att New Age ofta anväder lila m.fl.

Det negativa: Lila står för arrogans, sorg och lidande.
Den medeltida kyrkan har gett inslag till den lila färgen. Oftast ses sorgeband i lila m.m.


Just nu vill man ju bara ta in famnar med Lupiner som fyller alla diken, och även delar i vår trädgård. Men de skräpar ju så galet mycket så de står bättre där de står.


Sista svängen på Magnolian. Vacker färg men jäkla tråkiga blommor, ha ha ha .

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer

Bull farmor sa…
Det lila står för andlighet !!!!!!!