Vem fan kokar soppa i 8 timmar - jag. För det här är en ”håll-käften-soppa”


Ok, till att börja med är det här en ”håll-käften-soppa” som är så god så det är löjligt. MEN, den tar tid att göra. Receptet är mitt egna och man får ta allt med en liten nypa salt.

Det är kyckling i basen, och sedan massa annat gott. En liten sak att hålla koll på är att det ska vara långpeppar i den, en peppar som är lite speciell. Precis som jag.


Ok, nu till det krångliga receptet;

steg 1:

1 färsk kyckling
100 gr smör
3 tsk svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 långpeppar

Dela upp lök och morötter och lägg runt den hela kycklingen i grytan. Kör i en gryta i ungen ca 1-1 1/2 timme så kycklingen får färg. Kan ta lite längre tid också men du får hålla koll. Ös gärna kycklingen under tiden ca 4-5 ggr.

Steg 2;

Plocka ut kycklingen och bena ur den. Bara kött ska vara kvar.

Sila av hela soppan i ett durkslag. släng skiten som du har i silen.

Nu har du en fantastisk buljong med massa arom, men mer ska till.

2 morötter i små tärningar
1 stor gul lök i små tärningar
1 burk krossade tomater
4 tunnt skivade champinjoner
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt, hackad
2 msk (!) chiliflakes
1 liter vatten
5 dl grädde
1 dl soyasås
3 dl rött vin
2 dl kycklingbuljong
kycklingköttet från tidigare

Låt soppan koka på låg värme under ca 6-7 timmar. mmmm jag lovar det är värt det!
baka nåt enkelt bröd, typ pita, och ha till.

Det här är så gott så det är riktigt löjligt......



Kommentarer