Vad har du krukorna egentligen?


Det undrar jag med ibland när det kommer till mig själv. Ibland glömmer jag sätta namn på en pinne, eller skriva på krukan och då blir det mer som en överraskning när bladen sticker upp över kanten.

Jag beslutat mig för att inte odla lika mycket som förra året. Det blir bara tomater, chilli och sockerärtor i växthuset, sedan åker resten ut i trädgården. 
Vet inte vad det är med mig i år, har ingen större odlarlust när det kommer till växthuset eller pallkragarna. 

De där jäkla pallkragarna... Jaghar fått in kirskål i dom så de är ”döda”. Nu blir det till att tömma dom och sätta dubbel väv på insidan om det ska bli någon ordning. Sååå jobbigt och ingen lust att ta tag i det. ”Gör det sen”-känslan är stor.


Något som jag alltid har här hemma i trädgården är tobak. Röd, vit och lime! Speciellt mycket av lime då den är snygg till jättedaggkåporna och de japanska lönnarna.

Ska ta tag i och flytta ut dom så fort nätterna är bättre. I morse var det is på fågelbadet och lite annat, så de får vänta lite...

Vi får se om lusten kommer tillbaka till att odla mer ätbart, och då får jag fuska mig till att köpa rejäla plantor istället.

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer