Smakrik soppa med potatis, svamp och salvia.


Okej, nu ska du få mitt recept på en galet god soppa som är lätt att göra, och som smakar helt magiskt. Tycker jag själv iallafall. Den kom till genom att jag kollade igenom kylskåpet och vad det hade att bjuda på, vilket var ren katastrof på grönsakssidan. Men med det lilla så blev det en som sagt fantastisk soppa.


Receptet är för 2 hungriga karlar eller 4 nättare människor med karaktär... 


Den har mycket smak, och med mitt recept blir den lite hett kryddad, så gillar du det så går du all in. Annars kan du skippa chiliflingorna. 

Servera med ett gott hembakt bröd, som tex det receptet jag gav igår här på bloggen.


Receptet kommer här!

8 st medelstora potatisar i fast modell. Dela upp i mindre tärningar.
1 vårlök hackad
8-10 färska champinjoner, delade i 4
2 msk olivolja
1 buljongtärning, eller ”riktig” buljong baserad på kyckling
0,5 dl grädde
1 liter vatten
Knippe färsk salvia, eller 1 msk torkad på burk
2 krm vitpeppar
4 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk chiliflingor


Som vanligt, kasta ihop rubbet i en kastrull. Låt koka på låg värme i 1 timme. Japp, här ska det kokas ner så smakerna kommer fram. Kan hända att du behöver addera lite vatten om du kokar soppan för hårt.

Ta en stavmixer och kör några vändor med den, men inte för mycket! Det är gott med lite chunkiga bitar på skeden. 

Servera med svartpeppar från kryddkvarnen och ett gott bröd.

Yum, yum, yum.....

Bilder och recept: Henrick Eriksson-bland


Kommentarer

Bull farmor sa…
Det lät jättegott!! Den ska jag försöka mig på att göra!!!!!