Penséer i mängder. Och bästa tipset för att odla i krukor och pallkragar.


Tänk va, att vi har Penséer hemma, i mängder dessutom. Tanken var att de skulle få färgsätta hela trädgården, men det blev inte så. Efter en natt så hade vi två blommande kvar (av 60 st), resten tog rådjuren. Så det fick bli krukor helt enkelt. 


Det bästa med Penséer är att plockar man bort gamla blommor så kommer det nya knoppar på direkten. 

Bästa sättet att få snygga Penséer är att plantera dom i riktigt näringsrik jord. Jag brukar köra kompost med lite planteringsjord, och sedan hålla efter med lite näring i vattnet vid vattning.

De trivs ju i stort sett alla lägen, men kör man dom i kruka får man hålla lite koll, speciellt om de står i solen. Nog för att jorden bör torka ur lite mellan vattningarna, men risken är att det kan bli för torrt, för fort. 

Men jag har ett tips som jag kör i alla mina krukor och mindre odlingskragar, och det är gelékulor för snittblommor. Du har säkert sett dom Hos din blomsterhandlare eller inredningsbutiker. De kommer i en liten påse, och kulorna är som knapphålshuvuden, och tillsätter man vatten så blir de stora som spelkulor. Blanda upp kulorna i jorden när de stått i vatten ett dygn, på så sätt håller jorden fukten betydligt längre, och växterna överlever även om du åker bort två veckor.

De där kulorna är ju helt giftfria och faktiskt gjorda av ett naturligt ämne som finns i alger, så ingen fara på taket att använda dom i trädgården.Kommentarer