Ny kåpa över lilla järnspisen. Eller kåpa och kåpa...Vi har nu saknat en ”kåpa” över ytan där järnspisen är. Du ser kanske den bruna träramen som går runt och bildar ett hörn? Det är originalet som skrapades fram för många herrans år sedan. 

Vi ville sätta en kåpa upp till taket för att få den inklädd som den var från början, men inte lutande som den var tidigare. En rak kåpa som ger det lite mer uppdaterat utseende.


Avslutet på sidan är medvetet då det ska muras upp stenar på den befintliga stenmuren som kommer ut ur väggen. Det ska göras i morgon eller på tisdag.


Belysningen har vi haft sedan tidigare, men som du ser så har kåpan målats vit för tillfället, för vem vet vad som händer...

Järnspisen som vi har är fantastisk att elda i. Speciellt kalla vintrar då den värmer upp halva huset på ett kick. Den får också ny svärta på sig för att fräschas upp lite. Vi köper den flytande svärtan (vanligtvis annars på tub eller burk) då den är lätt och enkel att lägga på. Dock luktar den starkt med det går ju att åtgärda med mask och öppna fönster.Kakelfogarna har fått en rejäl genomgång och fått lite ny färg på sig. 


Fräscht och vitt, och dessutom med en kåpa som känns riktigt bra i köket. Kostnad ca 175 kr med material och färg.

Bilder: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer