Ingen vanlig inläggning av gurka och morötter. Starkt och kryddigt gott.
Jag tror vi startar med en av de godaste inläggningarna. Morötter, och jag är inte så jättekär i morötter direkt, men de här är annorlunda. Min bästa vän Zocky testade att göra den här och jag blev fast.

Nu är det är stora burkar med lock från IKEA så det ryms en hel del. Jag har använt mig av 8 medelstora morötter, ekologiska såklart. Sedan 5 vitlöksklyftor, och 2 msk senapsfrön. 

Packa i burken och slå på en 1-2-3 lag. (1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten) Jag slänger i en tsk med salt också då jag tycker det blir godare. Pang bom och det är klart! Låt stå iallafall över natten innan du hugger in.


Nummer två är min ”vanliga”. Samma burk här, och det går åt ca 3 stora gurkor.

Skiva gurkan tunnt och varva sedan i burken med 2 msk med torkade chilifrön. på med en 1-2-3 lag. låt stå över natten så kan du ta det på mackan vid frukost. 

Lovar att det är bra drag i den här gurkan, och tillsammans med en lite fetare os så är den galet god på knäckebröd, eller till grillat kött, eller som den är....

Bilder: Henrick Eriksson-Bland


Kommentarer