Fröken Trulls Café & Antik tillsammans med Morlanda handelsträdgård - Ett av Orust absoluta måsten!
För dig som vill göra en härlig utflykt på Orust ska bege dig till Morlanda Handelsträdgård, strax utanför Ellös (Kårehogen 110). Det är inte bara en handelsträdgård, utan även ett cafe och antikställe. En kombination av mysiga saker helt enkelt. 

Nu ska det även sägas att det är i helt ny regi sedan i år, och cafét har haft öppet i 2 veckor, och vilket jobb, och vilken underbar förvandling de gjort av hela stället!

Cafeét Är en mix av gammalt och nytt, och du kan köka en lättare lunch, eller ta en riktig jäkla gófika här. 


Charmigt och en skön miljö att vara i, dessutom kan du ta del av konstutställning i caféet. Levande ljus, udda gamla koppar och personalens varma utstrålning gör det till en succé i mina ögon.


Nu till det seriösa! Du vet sedan tidigare att jag gör min ”håll-käften”-soppa som är så god så man ramlar omkull.

Det här är en ”håll-käften”-räksmörgås. Jag menar, jag har bott i Göteborg i 22 år, ätit största räkmackorna, testat konstiga räkmackor, och smakat galet goda räkmackor. Men inget har någonsin kommit i närheten av den här!

Vilken räkmacka! Och dessutom på kavring (som jag vill ha det) Räkorna slungade i nåt galet gott som bara lyfter smaken av de handskalade räkorna, och sedan en röra med ägg och annat. Toppat med krasseblommor. Ska tilläggas att all sallad, kryddor m.m. odlar de själva i handelsträdgårdens växthus.

Alltså.... Måste testas. Bästa räkmackan. Säger bara det.


Det bästa är att du behöver inte sitta inne på cafeét när solen gassar, utan det finns en stor avdelning utomhus på framsidan, och innergården med solstolar, cafébord och sköna installationer.
En helt ny yta som inte funnits tidigare. Och så ser du rakt in i pelargonmuseet.


En del av den stora antikdelen som är i byggnaden. Allt från coola och vackra möbler till båtprylar och annat jox. Själv kom jag hem med en registreringsskylt eller vad det nu kan vara. Ha ha ha snygg var den iallafall.


Handelsträdgården har fått nytt utseende, nya spännande plantor, buskar och träd, och inte för att tala om alla Pelargoner och härliga rosor.Överallt hittar du sköna miljöer som byggs upp med allt från blommor, statyer, tillbehör m.m. för att göra det spännande. För dig som könner mig så vet du hur viktigt jag tycker det är, speciellt i min tidigare butik.


Hallå eller! doften av apelsin och citronblom är nästan bedövande. Gud så gott det doftar.Jag var ju tvungen kasta in en bild på lite mer färg också, så du vet att de faktiskt också har härliga färger på blommor. Jag kan ju vara lite svart/vitt/trä och grönt....ha ha ha ha 

Hur som, ett pärla på Orust!

För öppettider, besök deras hemsida på wwwmorlandaht.se och där hittar du även länkar m.m till facebook och instagram.

Kommentarer

Bull farmor sa…
Åh så fint det ser ut!! Dit måste jag åka när jag kommer ner.. köpa blommor och äta en räkmacka!!
Johanna Strömvall sa…
Vi uppskattar verkligen ditt besök och ditt fina blogginlägg! Välkommen igen!