Bröd i stekpannan. Snabbt, enkelt och gott.


Jag lovade ju ett recept på brödet som jag gjorde en test på igår. Det var ett snabbt bröd då jag ville ha något till fisksoffan vi slevade i oss. Och nog gick det fort allt. Och gott blev det.


För två större bröd i 26 cm panna.

7 dl mjöl (jag använder Tipo 00)
1 tsk salt
1 msk torkad persilja
3 tsk bakpulver
1 msk olja
2,5 dl hett vatten

Blanda allt torrt och tillsätt sedan allt vått. Sno ihop till en deg och ge den en rejäl knudning på iallafall fem minuter. Kavla ut till stora kakor (lika stor som stekpannan). I med lite olivolja i pannan och sedan ”baka” brödet tills det är gyllenbrunt. Snabbt och enkelt. 

Har du mer tid på dig, byt ut bakpulvret till 1/2 paket torrjäst och låt jäsa ca 2 timmar. 



Bilder och recept: Henrick Eriksson-Bland

Kommentarer