Mitt emellan knäckebröd och mjukt bröd.


Bakdjävulen har tagit tag i mig. Och just nu är det väldigt mycket bröd och pizza som gäller. Jag bakar på Gourmetstål, vilket blir väldigt varmt och gör att det går snabbt och blir en bra yta.


Jag kalljäser alltid mitt bröd över natten, det blir såååååå bra tycker jag, och strukturen blir kanon när man ska baka ut det. Recept? Japp, det kommer här nere...


Ca 10-15 kakor, beroende på hur tjocka du vill ha dom. Krispigt tunna eller mer mjukt bröd, det är bara att välja.

6 dl rågsikt
25 gram jäst
2 dl vetemjöl (ekologiskt)
2 dl surdeg
2,5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk kummin
1 tsk salt

Blanda ihop rubbet och låt jäsa i rumstemperatur i ca 45 min, eller över natten i kylskåpet. Dela upp i små bollar, kavla ut och nagga. Baka i ugn på 225 grader ca 7-8 minuter.

Kör du på stål tar det ca 2 minuter.

Bilder: Henrick Eriksson-Bland




Kommentarer