torsdag 1 mars 2018

Bästa soppan med kyckling


Scott brukar göra en soppa som vi har som lunch eller kvällsmat några dagar i veckan. Det är baske mig den godaste soppan jag ätit, så jag verkligen ber om att han ska göra den hela tiden. På instagram var det många som ville ha receptet, så jag lägger ut det här:

Ta en stor jäkla kastrull, vi snackar typ 6 liters. Det blir mycket soppa....

1 hel kyckling som skinnet tas av på. 
1/2 påse morötter i mindre bitar
6 potatisar i mindre bitar
2 gula lökar i bitar
1 grön paprika i mindre bitar
2 chilifrukter i bitar (ta inte alla kärnor)
1 buljongtärning kyckling
2 kvisttomater i tärningar
5 dl tomatjuice
1 fp färska champinjoner i bitar
2 tsk nymalen svartpeppar
salt efter smak

osttärningar

koka kycklinegn i ca 30 minuter så att köttet faller av, om du använder frysta fileér så dela upp dom i bitar. Lyft ur kråset när du får av köttet på kycklingen.
Kasta i allt annat och låt sjuda i ca 1 timme.

Enklare kan det inte bli!

När soppan stått ett dygn är smakerna som bäst, så ska du ha soppan till en middag, gör den dagen innan!

Servera med surdegsbröd och lite ost i tärningar.

Bild: Henrick mobil