Gör om en resväska till en pall - som i Superskaparna


Oj va kul att så många gillade pallen som jag gjorde i Superskaparna. Det var utmaningen där vi vick en resväska som skulle göras om till något nytt. Jag fick ju inte alls den väskan jag ville ha men till slut blev jag helt kär i den.
Jag började med att bygga en stomme inuti väskan, både i botten, sidor och lock. Playwoodskivor och vanliga reglar fick fundera som stomme. Jag limmade dit dom för att få de att fästa snabbt och ändå bli stabilt. De skulle ju ändå döljas av tug på insidan.
Sedan tog jag ett viskos/bomullstyg som jag stiftade i fyra kanaler, direkt på en playwoodskiva. Fyllde kanalerna sedan med massor av polyestervadd innan hörnen viktes in och sköts fast på skivans undersida.
Skivan skruvades sedan fas från insidan av locket, rakt igenom skivan på insidan och skivan som stoppningen är på.
Ett fodertyg i polyester fick sedan klä insidan, vilket limmades fast med limpistol. En liten detalj som inte syns är att jag även tog spännen som satt på resorbanden på insidan. De fick bli dekoration i gångjärnet på insidan. Lite som hängslor.

Benen målades sedan i två omgångar. Svart spraylack, och sedan silver på den nedersta delen. 

Efter det putsade jag upp väskan med lite svart, vattenbaserad färg och lite olja. 

Nu finns den att kolla på i butiken i Henån, Orust. (Moltazdesignshop) 


Bilder: TV4 Sjuan. Och skisser Henrick Eriksson


Kommentarer