Min lampa i Superskaparna


I kvällens program av Superskaparna fick vi göra om en lampa som representerade ett barndomsminne. Mitt starkaste minne är från när jag var barn och min mormor sjöng "-Nu ska vi åka till Afrika", samtidigt som vi gungade i en svart gungstol. Hon läste också ur "Jorden runt på 80 dagar" vilket var spännande med ballongfärden över hela jorden.

Självklart skulle jag göra en luftballong som lampa!


1 timme. Lika kort tid som vanligt, men den här gången kändes det som om det verkligen var 1 timme. 
Lampskärmen hade en bra form, så det blev ballongen. En liten rund ask fick bli själva korgen.


Det fanns färdiga bitar av tyg som hade olika färger och mönster. Klockrent att klippa i passande bitar. Skarvarna täckte jag över med röda band (med prickar).


Jag måste säga att den största belöningen var att Jonas Sandström förstod min berättelse. 
Jag fick dela plats med AnnaMaria, som gjorde en skitcool lampa med massa bilar. Eller som juryn sa: Ett "emotionellt pris", och ett för att "kunna säljas på fina gatan".

Bilder: Skärmdumpar från Sjuan´s SuperskaparnaKommentarer