Vegan eller inte?


Jag har funderat mer och mer på vad jag stoppar i mig, och det känns som om jag inte kan lita på mat längre i den omfattningen som jag gjort tidigare. Även om jag lagar allt från grunden själv. Kan jag köpa ekologiskt så gör jag det, och det är inte så dyrare i de flesta fall.

Jag lusläser förpackningar på allt innehåll, även det från frysdisken. Kycklingen innehåller vatten och salt, fast det bara ska vara kyckling o.s.v.

När jag var runt 17 år blev jag vegan, och levde så under en lång tid. På den tiden fanns inte det utbudet som finns idag, vilket har gjort att jag nu börjat fundera över att bli vegetarian.  Inte vegan, utan vegetarian. Jag äter ändå till 75 % bara vegetariskt. Ska inte sticka under stol med att jag gillar kyckling och en god köttbit, men det är just det att jag inte känner att jag längre kan lita på hur det är framställt. Både med djurhållning och antibiotika m.m.

Tidigare köpte jag kött från mina grannar som hade bondgård med nötkreatur. Men tyvärr har mina grannar sålt hela sin besättning av kor, vilket var det bästa köttet någonsin, som i sin tur gjort att jag inte köper en köttbit längre.


Jag tänkte att jag skulle äta ur det jag har i frys och kylskåp för att sedan gå över till vegetariskt. Mjölk, ost och ägg ska jag fortsätta med men i liten skala.

Vad tror du? Som det känns så är det nog det jag ska göra för att känna mig säkrare på vad jag äter. Som du säkert såg i ett tidigare inlägg så har det också varit ett problem för mig i Los Angeles att hitta rätt i matvärlden, vilket vegetarisk kost skulle underlätta.

Jag testar och ser, jag flyger ju inte till Mars liksom. Måste ju sälja in det till min kille också, vilket nog blir hyfsat enkelt hoppas jag.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer