Svart som vårenDet kändes om om våren kom över en natt. Jag målade ju om huset till svart förra året, så när som en vägg som ska fixas nu i sommar, vilket har gjort att det blir en helt annorlunda värme på altanen. Jag märkte det idag när jag kom hem, 24,6 grader varmt mot väggen.

Har man ny fasad ska man inte måla om till svart innan man talat med en fackman. Värmen kan gå upp över 80 grader en het sommardag, vilket kan göra att träpanelen krymper och spricker om man har hyfsat nytt virke. Min fasad målades sist 1987 med falu rödfärg. Vilket jag använde nu också men med svart pigment.


Jag trivs bäst med svart och vitt i mitt hem, och jag ville att huset skulle smälta in lite mer i det gröna runt huset, vilket gjorde att jag valde svart fasad. Sen tycker jag ju det är löjligt snyggt med vitt och grönt till svart.


Så jag ser fram emot den här våren, att få sätta rill alla krukor och växter mot de svarta väggarna, göra iordning uteköket, och trixa till terrassen.

En riktigt svart vår för mig med andra ord. I mitten av maj åker jag till Los Angeles igen och då för att vara med min sambo, jobba och sedan göra mitt livs cykeltur. 

Det gäller bara att hitta tiden innan jag åker till att göra vår/sommarfint i trädgården. Men som min mor alltid säger, "Det löser sig".

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer